Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Radončić i Čović: BHT se neće ugasiti, ali menadžment mora bolje raditi

Samostalni sindikat radnika BHRT-a danas je zatražio da se Upravni odbor BHRT-a što hitnije izjasni o njihovom zahtjevu za prekidom vršenja usluga prema entitetskim javnim servisima, obzirom da to nije učinio do 6. juna, piše Patria.

Nešto ranije iz UO BHRT-a je saopćeno da će se 30. juna prekinuti emitiranje programa zbog enormnih dugovanja entitetskih servisa prema BHRT-u.

Jučer su o ovoj temi govorili Fahrudin Radončić i Dragan Čović, predsjednici SBB-a i HDZ-a.

– Iskreno se nadam da će Javni srevis imati zakonski riješeno finansiranje što opet ne znači da menadžmenti, pogotovo BHT-a, ne treba da rade, a bojim se da neki nisu radili desetak godina na način da poboljšaju finansije, poslovanje i kvalitetu. Nije ugrožen BHT1 i nećemo dozvoliti da se on ugasi, ali to ne smanjuje odgovornost menadžmenta koji ne smije da se ponaša socijalistički – istakao je Radončić.

Njegov koalicioni partner Čović kaže da što se tiče njega BHT-a nema ni jednog osnova, mogućnosti niti razloga da se ugasi.

– Iako to možda izgleda danas tako. To je moj najdirektiniji odgovor. Mi ćemo učinit sve da BHT nastavi funkcionirati i bude još bolja nego što je to sada slučaj. Kako ćemo to uraditi, pa evo sjedit ćemo i razgovarati – kaže Čović.

Proudly powered by WordPress