Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U utorak presuda za ubistvo Arnele Đogić u Olovu

Na Kantonalnom sudu u Zenici, pred sudskim vijećem kojim je predsjedavao sudija Enes Malićbegović, održano je suđenje Murizu Brkiću i Avdiji Selimoviću koji su priznali krivnju za ubistvo djevojke Arnele Đogić 27. februara ove godine u Olovu.

Sudsko vijeće je na današnjem ročištu razmatralo priznanje krivice Brkića i Selimovića, koji su kazali da razumiju sve navode optužnice za ubistvo Arnele Đogić i da razumiju posljedice vezane za njihovo priznanje, te da niko nije vršio pritisak na njih.

Prema prikupljenim istražnim informacijama vezanim za ovaj slučaj, te priznanja Brkića i Selimovića tokom saslušanja u Tužilaštvu i pred sudijom za prethodni postupak, ubistvo ove djevojke je izvršeno sa prethodnim umišljajem na krajnje okrutan, svirep i drzak način.

Oni su nakon izvršenog ubistva i sklanjanja tijela ubijene djevojke na teško pristupačno područje, a želeći sebi stvoriti siguran alibi, otišli na zabavu u kafanu gdje su cijelu noć pili, plesali, pjevali i zabavljali se s društvom.

Nakon današnjeg suđenja pred vijećem Kantonalnog suda u Zenici i priznanja krivnje sudska presuda vezana za ovo teško krivično djelo bit će donijeta 14. juna.

Proudly powered by WordPress