Sastojci:
Smjesa:
- 1/2 l mlijeka
- 15 kašika šećera
- 10 kašika gustina
- 25 dag maslaca
- 20 dag kokosa
- 2 vrećice vanilin šećera
- 3 kašika likera od kokosa (može i bez njega)
Ostalo:
- 20 dag prženih lješnjaka, oguljenih
- 10 dag kokosova brašna
- papirnate košarice, najbolje bijele
Priprema:
Mlijeko zakuhajte i kad zavrije, maknite s vatre, primješajte smjesu šećera i gustina, te skuhajte gustu kremu. Ohladite.
Kad se smjesa ohladila, dodajte joj izrađeni maslac i dobro promiješajte, te dodajte kokos.
Lagano mokrim rukama pravite male kuglice, u sredinu svake stavite prženi oguljeni lješnjak, te uvaljajte ih u kokos.
Poslužite ih u papirnim košaricama, dobro ohlađene.
Posluživanje:
Kuglice se mogu napraviti unaprijed i samo se smrznu, vrlo brzo se odmzavaju. Lješnjake je najbolje kupiti obične i popržiti ih na tavici, pa ih poslije samo ogulite i utiskujete u kuglice.
Od ove količine sastojaka ispadnu oko 62 male kuglice. Košarice su one najmanje kojih ima.