Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rafaelo kuglice

Sastojci:

Smjesa:

  • 1/2 l mlijeka
  • 15 kašika šećera
  • 10 kašika gustina
  • 25 dag maslaca
  • 20 dag kokosa
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 3 kašika likera od kokosa (može i bez njega)

Ostalo:

  • 20 dag prženih lješnjaka, oguljenih
  • 10 dag kokosova brašna
  • papirnate košarice, najbolje bijele

Priprema:

rafaelo1Gustin i šećer pomiješajte da dobijete smjesu sličnu kao za puding.
Mlijeko zakuhajte i kad zavrije, maknite s vatre, primješajte smjesu šećera i gustina, te skuhajte gustu kremu. Ohladite.
Kad se smjesa ohladila, dodajte joj izrađeni maslac i dobro promiješajte, te dodajte kokos.
Lagano mokrim rukama pravite male kuglice, u sredinu svake stavite prženi oguljeni lješnjak, te uvaljajte ih u kokos.

Poslužite ih u papirnim košaricama, dobro ohlađene.

Posluživanje:

Kuglice se mogu napraviti unaprijed i samo se smrznu, vrlo brzo se odmzavaju. Lješnjake je najbolje kupiti obične i popržiti ih na tavici, pa ih poslije samo ogulite i utiskujete u kuglice.
Od ove količine sastojaka ispadnu oko 62 male kuglice. Košarice su one najmanje kojih ima.

Proudly powered by WordPress