Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izgradnja ceste Neum-Stolac: Ubrzo konkurs za izvođača radova

– Ovo je još jedan od dokaza koliko je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija ozbiljno u svom naumu da se izgradi savremena putna komunikacija između Neuma i ostatka zemlje. Za koji dan će se raspisati konkurs za izvođače radova. Također prema pravilima EIB-a formirat će se komisija za žalbe. Dakle, postoji mogućnost da se neko žali na izabranog izvođača. U svakom slučaju u ovoj godini počinje izgradnja magistralne ceste Neum – Stolac. Prva dionica je Kiševo – Broćanac – rekao nam je Boban.

Dodaje da se pravi rješenje gdje odlagati višak građevinskog materijala kod izgradnje tunela „Žaba“ koji će biti u sklopu magistralne ceste Neum – Stolac. Podsjeća da je implementator projekta Javno preduzeće Ceste FBiH, a da će realizacija projekta trajati tri godine.

Pričali smo i sa stanovnikom Čapljine Marinkom Dalmatinom o značaju ceste za stanovnike ove općine koja se nalazi nedaleko od Neuma.

-Tačno je da se puno pričalo o izgradnji, a do sada se nije ništa radilo, međutim, bitno je da će izgradnja početi u ovoj godini i tome treba svi da se radujemo. Ta cesta će spojiti Neum, naše more, sa ostatkom zemlje. Istina je da ja na more ne idem u Neum, već u Gradac, ali kada se izgradi put, naravno da ću i tamo ići – rekao nam je Dalmatin.

Sada se do jedinog bh. mora ide preko Svitave, opasnog, nesigurnog puta, ili se mora preći hrvatska granica, da bi se došlo do bosanske i ušlo u Neum.

Proudly powered by WordPress