Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kadeti BiH se revanširali Španiji u drugom prijateljskom meču

Košarkaška selekcija naše zemlje je u Vitezu igrala prijateljsku utakmicu protiv Španije, a nakon  poraza u prvom duelu, Zmajići su se revanširali selekciji Španije, a bilo je 79:67. Treba spomenuti da je dvorana u Vitezu bila ispunjena do posljednjeg mjesta, organizacija je bila na odličnom nivou kao i atmosfera. Poslije početnog vodstva od 8:0 našeg nacionalnog U17 tima, Španija je preuzela stvari u svoje ruke i veoma brzo preokrenula na 8:10. Španci su zadržali stečenu prednost do kraja prve dionice kada je rezultat glasio 20:24. Selekcija Španije je u uvodnim minutama drugog perioda povećala svoju prednost na plus 11, 20:31 da bi tu prednost čuvali do posljednjih nekoliko minuta druge dionice kada Janković pogađa za rezultat prvog poluvremena, 35:40.
Postepeno su Zmajići smanjivali prednost Španije da bi sredinom trećeg perioda izjednačili rezultat, bilo je 46:46, a onda i u posljednjim minutama treće četvrtine poenima Jankovića i Muse stigla i do prvog vodstva (59:56) poslije 8:0 u prvoj četvrtini. Kada su naši reprezentativci poveli, prednost nisu ispuštali do rkaja utakmice, a pred kraj posljednje dionice imali smo plus deset, 73:63. Naša selekcija je tu prednost i povećala do kraja utakmice sve do konačnih plus 12, 79:67.
Našu selekciju je do pobjede vodio Džanan Musa sa 26 poena, šest asistencija i pet skokova, a košarkaš Cedevite je sada imao fantastičnu pomoć svojih saigrača budući da je Čerkezović ubacio 15 poena uz sedam skokova, a Čampara je dodao 13 uz četiri skoka i dvije asistencije dok je Janković ubacio 11 poena i imao devet skokova.
Kod selekcije Španije najbolji kao i jučer je bio Busquets koji je bio jedini dvocifren u Španiji, a susret je završio sa 19 ubačenih poena.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress