Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zenica: Akcija Udruženja EKO SAD

Aktivisti Udruženja EKO SAD iz Zenice pokrenuli su akciju čišćenja od smeća najpoznatijeg zeničkog izletišta i odmarališta, popularnih Smetova.

Članovi ovog udruženja Nivzet Direk i Aldin Mahmutović, inače komorati u zeničkom Rudniku mrkog uglja, na pogonu Stara jama, zadovoljni su urađenim te su nakon akcije poručili da je očuvanje prirode njihov prioritet.

– Zelenilo, čistoća je ono što mi želimo vidjeti. Poručili bismo svim građanima koji dođu na izletište, da iza sebe ne ostavljaju smeće nego da pospreme sve što je ostalo iza njih – poručili su aktivisti.

Akciji su se pridružili i Nasir Beganović, predsjednik Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB BiH), i Edhem Fejzić, zastupnik SBB-a u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, te Zlatan Hadžić, član Gradskog odbora SBB-a Zenica.

– Ovo je lijepa akcija i uvijek ćemo se odazvati da svojim prisustvom animiramo i ostale građane, da se pokrenu, kako bismo imali zdravu i lijepu životnu okolinu – kazao nam je Beganović.

U narednom periodu članovi Udruženja najavljuju čišćenje i uređivanje mezarja, gradskog groblja, školskih dvorišta, parkova, a sve isključivo na bazi ljubavi prema prirodi.

Proudly powered by WordPress