Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ugašen manji šumski požar na području Žepča

U općini Žepče jutros je došlo do manjeg šumskog požara u Ljeskovici, a vatrogasci su ugasili požar oko 10 sati. Pričinjena je manja materijalna šteta, navodi se u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH tokom protekla 24 sata.

U gradu Mostaru, Profesionalna vatrogasna jedinica tog grada imala je dvije manje intervencije na gašenju požara, a u općini Čapljina vatrogasci su imali intervenciju na gašenju požara u Doljanima, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

U općini Čitluk Profesionalna vatrogasna jedinica općine Čitluk imala je više intervencija na gašenju kontejnera.

Na području Zapadno-hercegovačkog kantona u općini Ljubuški sinoć u 22.30 sati u mjestu Vitina došlo je do požara u kom je gorjelo potkrovlje obiteljske kuće. Požar je ugašen oko 02.00 sati. Na kući je pričinjena velika materijalna šteta.

Na području Srednjobosanskog kantona u općini Travnik Vatrogasna jedinica te općine imala je jednu intervenciju u naselju Dolac na Lašvi. Gorjela je suha trava u krugu carinskog terminala. Požar je ugašen.

Na području Tuzlanskog kantona Vatrogasna jedinica grada Tuzle imala je intervenciju na gašenju dimnjaka na stambenom objektu u Kuli.

Na području Kantona Sarajevo, Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je tri manje intervencije na gašenju zapaljenog smeća, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Proudly powered by WordPress