Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Španija razbila Tursku za osiguranu osminu finala

Španija je odigrala loše u prvom kolu protiv Češke kada je u finišu jedva došla do pobjede, no večeras je popravila utisak protiv Turske, koji je savladala sa ubjedljivih 3:0. Ova pobjeda Crvenoj furiji donijela je plasman u osminu finala. Prva ozbiljnija situacija pred golom Turske desila se u 11. minuti kada je šutirao Alvaro Morata, ali je jedan od odbrmbenih igrača skrenuo loptu koja je udarila u stativu. Duran Nolito je pokušao u 29. minuti, ali bez promjene.
Nolito je u 34. minuti centrirao, a glavom je pogodio Morata. Samo tri minute poslije Nolito je bio strijelac, a uposlio ga je Cesc Fabregas. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika.
Samo nakon tri minute igre u drugom dijelu Jordi Alba je uposlio Moratu, koji je svojim drugim golom donio prednost Crvenoj furiji od 3:0. Nedugo nakon toga napadač Juventusa imao je šansu da postigne hat-trick. Prvu veću šansu za Tursku imao je Burak Yilmaz u 52. minuti. David Silva je desetak minuta poslije šutirao pored gola. Veliku šansu imao je Olcay Sahan u 88. minuti, ali nije uspio pogoditi i ostalo je 3:0.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress