Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Francuzi i Švicarci u osmini finala, Albanija treća

U posljednjem 3. kolu grupe A Evropskog prvenstva, Francuska i Švicarska su odigrali meč bez golova, dok je Albanija sa 1:0 savladala Rumuniju. U utakmici na stadionu Pierre-Mauroy Trikolori su dominirali, stvorivši nekoliko dobrih šansi, pogotovo u prvom dijelu. Pogba je bio najagilniji pa je u nekoliko navrata na muke stavio Sommera, koji mu je odlično zaustavio udarac u 13. minuti, a zatim je Francuz u 17. minuti pogodio i prečku udarcem iz daljine.
Do isteka prvih 45 minuta prijetili su i Koscielny na jednoj, te Embolo na drugoj strani, ali bez promjene. Drugi dio je ipak bio slabiji, bez izrazitih šansi osim one Payeta u 75. minuti kada je pogodio prečku i do kraja nije bilo golova što znači da Franucska ide dalje kao pobjednik grupe, dok je Švicarska grupnu fazu završila na drugom mjestu.
Albanija je u drugom meču grupe savladala Rumuniju sa 1:0 pogotkom Sadikua u 43. minuti, te je na kraju završila na trećem mjestu i sada će čekati rasplet u preostalim grupama kako bi eventualno kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije prošla dalje.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress