Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Obradujte svoje najdraže Kinder bueno tortom

Sastojci:

  • biskvit
  • 20 dag sjeckanih lješnjaka
  • 10 bjeljanjaka
  • 15 kašika šećera
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 10 dag nutelle ili nekog drugog čoko namaza

Fil:

  • 1,5 l mlijeka
  • 10 kašika brašna
  • 10 žumanjaka
  • 10 kašika šećera
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 25 dag margarina
  • 3 vrećice vanilin šećera
  • 10 dag čokolade za kuhanje

Još je potrebno:

  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 5 dag margarina
  • 5-6 kašika mlijeka
  • 3 vrećice šlag pjene
  • malo mljevenih lješnjaka

Priprema:
Na lim staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake.
Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati kašiku jabučnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peći u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i staviti na tacnu, okrenuti naopako – tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruće, premazati nutelom.

Skuhati fil od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin i vanilin šećer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.
Kašikom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru, kao šahovsku ploču.

Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti “rupe” između kugli od fila. Na to sve staviti 3 vrećice šlag pjene ili slatkog vrhnja. Posuti sjeckanim ili mljevenim lješnjacima.
Proudly powered by WordPress