Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Radončić: Svi koji su mislili da će koalicija SDA-SBB biti razbijena, grdno su se prevarili

Ovo je prvi javni nastup lidera SBB-a nakon puštanja iz pritvora. Radončić je govorio o evropskoj budućnost Bosne i Hercegovine, popisu stanovništva, nastupu na lokalnim izborima i drugim gorućim pitanjima u našoj državi.

Radončić se na početku razgovora osvrnuo na današnji sastanak sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji i izazovima u procesu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

– Iskoristimo zaista veliku šansu koja nam se pruža iduće sedmice, da ono što se godinu dana radilo strpljivo, a tiče se Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, otvorimo vrata i pomognemo građanima BiH – kazao je Radončić.

U “Dnevniku D”, Radončić je govorio i o popisu stanovništva, upitan je i kako gleda na Dodikovu blokadu čitavog procesa euroatlantskih integracija BiH, ali je razgovarano i o koaliciji SDA-SBB.

Predsjednik SBB-a je kazao da češće razgovara sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem nego sa Čovićem.

– To je potpuno normalno, u pitanju je bošnjačka koalicija, u pitanju je da su Bošnjaci najmnogobrojniji narod. Mi kao najmnogobrojniji narod možda snosimo i najveću odgovornost za sudbinu BiH i te konsultacije su neminovne – dodao je lider SBB-a.

Poručio je svim političkim avanturistima, koji su mislili da će koalicija biti razbijena, da su se grdno prevarili.

Kompletan ragovor možete poledati klikom na ovu rečenicu.

Proudly powered by WordPress