Sastojci:
- 100 g luka
- 2 kašike ulja
- 350 g mljevene teletine
- 3 kašikice vegete pikant
- 1 sjeckana rajčica iz limenke Podravka (390 g)
- 300 g crvene i žute svježe paprike
- 100 g crvenog graha
- 100 g Kukuruza šećerca
- 1 kašika nasjeckanog peršina
- 8 tortilja
Priprema:
Luk sitno nasjeckajte i kratko popecite na ulju.
Dodajte mljeveno meso, 1 žličicu Vegete pikant i pirjajte podlijevajući vodom oko 15 minuta.
Nakon toga dodajte sjeckanu rajčicu, papriku narezanu na kockice i nastavite pirjati još oko 15 minuta.
Potkraj pirjanja umiješajte kuhani grah, kukuruz šećerac, preostalu vegetu pikant i peršun.
Tortilje zagrijte u mikrovalnoj ili običnoj pećnici.
Posluživanje:
Na svaku tortilju stavite 1-2 kašike nadjeva, preklopite ih i poslužite s Guacamole dipom.
Na svaku tortilju stavite 1-2 kašike nadjeva, preklopite ih i poslužite s Guacamole dipom.
Savjet:
Hladne tortilje možete nadjenuti pa ih staviti u pećnicu zagrijanu na 130°C 3-5 minuta.