Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pikantne tortilje

Sastojci:

  • 100 g luka
  • 2 kašike ulja
  • 350 g mljevene teletine
  • 3 kašikice vegete pikant
  • 1 sjeckana rajčica iz limenke Podravka (390 g)
  • 300 g crvene i žute svježe paprike
  • 100 g crvenog graha 
  • 100 g Kukuruza šećerca 
  • 1 kašika nasjeckanog peršina
  • 8 tortilja

Priprema:
Luk sitno nasjeckajte i kratko popecite na ulju.
Dodajte mljeveno meso, 1 žličicu Vegete pikant i pirjajte podlijevajući vodom oko 15 minuta.
Nakon toga dodajte sjeckanu rajčicu, papriku narezanu na kockice i nastavite pirjati još oko 15 minuta.
Potkraj pirjanja umiješajte kuhani grah, kukuruz šećerac, preostalu vegetu pikant i peršun.
Tortilje zagrijte u mikrovalnoj ili običnoj pećnici.

Posluživanje:
Na svaku tortilju stavite 1-2 kašike nadjeva, preklopite ih i poslužite s Guacamole dipom.

Savjet:

Hladne tortilje možete nadjenuti pa ih staviti u pećnicu zagrijanu na 130°C 3-5 minuta.

Proudly powered by WordPress