Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Korisnici Dnevnog centra Visoko obradovani bajramskim paketićima

U petak, 08. jula 2016. godine u Dnevnom centru Visoko upriličena je podjela uvjerenja o uspješnom pohađanju korisnika ovog centra u 2015/2016. godini.

Dnevni centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama je edukacijsko-rehabilitacijska ustanova, kao poslovna jedinica Javne ustanove za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama, koja pruža usluge djeci, mladim i odraslim osobama sa posebnim potrebama sa područja općina Visoko, Kakanj, Breza i Vareš.

Organizovani roditeljski sastanci i druženje krunisani su skromnom svečanošću i podjelom uvjerenja i bajramskih paketića. Merhamet iz Njemačke je obezbjedio 261 paketić za korisnike u svim Centrima Javne ustanove za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona, pa i Dnevnog centra u Visokom. Na taj način poklonom su obradovani korisnici iz Zenice, Visokog, Kaknja, Breze, Vareša, Maglaja, Žepča, Zavidovića, Tešnja i Olova. Ova saradnja nastavit će se i u budućnosti, što je potvrđeno posjetom i sastankom sa direktorom Merhameta, gospodinom Jusufom Skenderovićem u Dnevnom centru u Visokom.

Skenderović je iskoristio priliku i posjetio i Dnevni centar u Maglaju, gdje je također uprilična svečanost i priredba povodom završetka školske godine, podjele diploma i bajramskih paketića.

“Predstoji nam raspust za djecu školskog uzrasta, a od septembra krećemo sa novim rezultatima” – kazala nam je Šemsa Gačić, rukovodilac Centra u Visokom.

“Od septembra Centar će imati na raspolaganju još jedno vozilo-kombi, čime bi se olakšao prevoz korisnika iz drugih općina. Tokom ljetne pauze, radit će se i na izgradnji inkluzivnog igrališta, što je od velikog značaja za sam Centar, a bit će potavljene prilagođene sprave za djecu i mlade sa posebnim potrebama u prostoru Centra. Sredstva za nabavku kombija i uređenja dvorišta obezbijedilo je udruženje „Humanost societas humanitatis„ iz Zenice, preko partnera iz Njemačke, kao i udruženje „Naše sunce“ sa animiranjem privrednih i fizičkih lica za obezbjeđivanje potrebnih sredstava iz lokalne sredine.”

Saradnja sa partnerima se i dalje nastavlja kako sa Centrom u Visokom, tako i sa cijelom Javnom ustanovom pred kojom prethodi velika tranzicija i razvoj, a u nastavku pogledajte fotogaleriju sa fotografijama realizacije jedne takve akcije.

Proudly powered by WordPress