Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Stigao je spot za himnu Olimpijskih igara

U inspirativnom spotu za himnu Olimpijskih igara “Rise” Katy Perry odaje počast trkačima, gimnastičarima, plivačima, nogometnim zvijezdama i mnogim drugim sportašima koji će dati sve od sebe i gurnuti do krajnjih granica sljedećeg mjeseca na Olimpijskim igrama u Riu de Janeiru.

Katy Perry je objavila prvu pjesmu od “Prism” 2013. u četvrtak, a sada je tu i spot za pjesmu koju su napisali ona, Max Martin, Savan Kotecha i Ali Payami.

Iako se Katy ne pojavljuje, u spotu koji je režirao Joseph Lee možete vidjeti mnoge zvijezde – Usaina Bolta, na primjer.

“Ovo je pjesma koja se u meni kuhala godinama i sada je konačno uspjela izaći na površinu. Bila sam inspirisana da je sada završim, prije nego da je čuvam za sljedeći album, jer sada je više nego ikada potrebno da se svijet ujedini”, rekla je Katy u izjavi.

“Znam da se zajedno možemo uzdići iznad straha – u našoj zemlji i širom svijeta. Ne mogu zamisliti bolji primjer od olimpijskih takmičara, jer zajedno u Riu pokazuju svoju snagu i neustrašivost, kako bi nas podsjetili da se svi možemo udružiti i biti najbolji što možemo. Nadam se da ova pjesma može inspirirati da se ujedinimo i zajedno ustanemo. Počašćena sam što su NBC Olympics izabrali koristiti pjesmu kao himnu prije i tokom Igara u Riju.”

Ova pjesma će se svirati i na ceremoniji otvaranja OI 2016 5. augusta.

Proudly powered by WordPress