Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dragan Bursać: Šta drug Šojić kaže o društvu iz separe “Barka”

Do sad su za ekipu računi plaćali birači, što se ekipa iskreno nada i za ubuduće, a što će birači sa radosti velika da potvrde u oktobru.

(obrati pažnju: FOTOGRAFIJA ZA ANALIZU)

Mlogo!

I previše se saznuje na osnovu podneska iste pod moje oči.

Na astal je pićence, mahom bezalkoholno, ali pažljivijem oku, oće zapasti malo vinca belog i jedno istureno pivce, za ne daj bože. Na, narečenom astalu je i cvjetni aranžman, tzv. suza za astal, koja pripomaže razvijanju dobrosusjedski odnosi i pospješuje dogovor astalni strani.

Jedan sapram drugog su dva domaćina. Mile i Bakir. A, znamo da su domaćini kako Djole? Bakir ima staru dobru potkošulju, model siledžijka, a kežual Mile je kaki pantalone sparijo sa sitnim karom. Beko stajliš. Znači ljudi od poverenja, znanja i respekta među ovci, ovaj narod što gi vodaju.

Šta od ljudstva sadrži astal još? Sadrži sekraetaricu, komada jedan, koja mož’ bidne i premijerka, savetnica, koji može sve. Tuj su neki naši za ispomoć komada dva, tri i najvažniji stranac sumLJive orijjentacije komada jedan, koji namiče šuške.

Stranac Vigemark, jako ozbiljan čovek, sumljive orijentacije oće dati pare, samo se dogovore Mile i Bakir. U svrsi ozbiljnosti za astal je turen papir u prozirne gaće i salveta, pamučna, komada jedan. Iskorišten je datum kraja meseca za pritisak na domaćine, jerbo moraju na odmor, a i čevljanska i grmečka korida će ih mimoidje, ako zanoće sa sumljivac.

Prije nego li krenemo na spoljašnju dekoraciju, primećujemo šta?

Nedostajanje.

Jedan stolac stilskog nameštaj Đorđević je prazan, što simbolizira odsustvo Dragana Čovića. Jerbo, dogovor može biti samo među dvoje. On je ovaj mesec jebana strana, da prostite, ali malo. Nadoknadiće mu Mile i Bakir. Idu izbori, pa će se preko lokalni listi namire. Nije strašno.

Strašno je nešto drugo. Astal zabilježava odsustvo dva zlatna pomagala. Nema prasići i jagnjići. A, što kaže drug, gospodin Šojić to jest ja, prasići i jagnjići ne valja ladni.

Dakle, ovaj sumljive orijentacije što je stranac, nenavikao na prasići i jagnjići koristi njihov nedostatak, e da bi što prije sukobljene strane izmirio i turio im potpis na 550 miliončića evrića kredita. Slogična stvar, Bakir i Mile, neće vraćati to, nego vaša djeca i unučad, ali tako je to stalno bilo. Šuške za muške, a rate za sirotinju.

Dakle, da zaključimo, nema prasići i jagnjići u kadru, ali su oni tu, za posle potpisa na pare i odmrzavanje našeg srljanja u Evropu. Mogu se namirišati, ja vam kažem. I šuške i rotaciona ishrana.

Tihi pritisak.

Idemo dalje. Na slici fotografije primećujemo sliku komada jedan, mrtva priroda, da bude sve na nivou. Fasadnu ciglu, unutrašnju, komodu sparenu sa astal i fotelji i tanki televizor u boji sa neki zastavi. Koji zastavi, nebitno, jerbo je to sve skupa dekoracija opuštene atmosferi.

Oštrom oku, koje se još nije zamantalo usljed nedostatka jagnjići i prasići u krv, primjećuje se nedostatak AC rashladnog klima uredjaja, komada jedan, što je nadomješteno, sa ventilator uperit u plafon komada jedan isto.

Birtija “Barka” ovo ne smije sebi, kao birtija na nivo, da dozvoli. Ali i ovde oće crvić sumlje unići. Možda ih je ovaj sumljive orjentacije navuko, da prostite u vruću prostoriju, da se unervoze, opušte i prije potpišu iskanje kredit. Stranac je to, a oni su obučeni za psihološki rat.

Da oprosti osoblje “Arke” ukoliko sam ih napadnuo bezrazložno na veliko se izvinjavam.

I pred sami kraj analize slike fotografije šta nam ostaje od analiziratog? Tefterčić.

Normalno tefterčić!

Tefterčić je kod sekretarice, koja može biti premijerka i čemu služi? Služi za svođenje računi. Tefterčić, budalo, ne premijerka. U svakoj birtiji, zna se-Čast svakome veresija nikome. A, tefterčić je zatvoren što eksplicitno implicira da neko drugi plaća ovi računi za društvo u separetu.

Do sad su za ekipu računi plaćali birači, što se ekipa iskreno nada i za ubuduće, a što će birači sa radosti velika da potvrde u oktobru.

Svaku sreću domaćinu Miloradu i Bakiru, sumljivcu Vigemarku, savjetnicima i ženi sa zatvoren tefter.

Samo nastavite kao i do sada, za vas se ne bojim.

Drug Šojić, to jest JA, kaže da i vi sa sliku fotografije imate spremljene kuće na jezero za slučaj..pu, pu, pu…ćorke.

Ženevsko i ciriško dabome.

P.S.

Ako je neko zapazio nešto više na ovu fotografiju, i ako misli da su domaćini ozbiljnije od ovoga pogađali i dogovarali šuške, MLOGO JE VELIKA BUDALA i zaslužuje još jedno dvaes banki vlasti od društvo iz “Bela Barka”.

Proudly powered by WordPress