Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Danas četiri utakmice 3.kola nogometne Premijer lige BiH

Danas se igraju četiri susreta 3. kola BH Telecom Premijer lige, a najzanimljivije će biti u Sarajevu i u Zenici. Željezničar na Grbavici dočekuje Široki Brijeg u derbiju kola, a nakon slabog starta sezone gosti su pod imperativom dobrog rezultata, dok je Željo dobro startovao, ali sa jasnim ciljem da pokuša doći do prve domaće pobjede ove sezone i pokaže šampionske ambicije.
Široki bi trebao nastupiti i bez najboljeg igrača Krstanovića, pa su Plavi pred svojom publikom ipak blagi favoriti uzimajući u obzir formu i trenutno stanje u ekipi.
Sarajevo ide na noge Čeliku u Zenicu gdje punih 15 sezona ne znaju za pobjedu. Zeničani su imali ogromne kadrovske probleme pred start šampionata, ali su pokazali da će svima biti tvrd orah. Bordo tim je favorit, ali protiv sebe imaju neugodnu tradiciju koju nisu uspjeli prekinuti ni ranijih godina kada su bili favoriti često puta, te nas na Bilinom polju očekuje jako zanimljiva utakmica.
Zrinjski nakon poraza na Koševu nema pravo na kiks protiv Olimpica, koji je bez bodova i koji se teško može vaditi protiv aktuelnog šampiona u Mostaru, pa bi sve osim pobjede Plemića bila velika senzacija, dok će Radnik koji je također na nuli nakon dva kola morati da se dobro potrudi da na gostovanju protiv novog premijerligaša Krupe dođe do prvih bodova, jer i domaći sigurno imaju svoju računicu, a sjajan start im daje za pravo da se i u ovom meču nadaju dobrom rezultatu.

BH Telecom Premijer liga, 3. kolo

17:30
Čelik-Sarajevo
Krupa-Radnik

20:00
Željezničar-Široki Brijeg

20:30
Zrinjski-Olimpic

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress