Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pita od patlidžana

Sastojci:

  • 1,5 kg patlidžana
  • 1 crveni luk
  • 4 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 čaša mineralne gazirane vode
  • Vegeta
  • čaša je od 2 dcl
  • 1/2 kg kora za pitu

Priprema:
Patlidžane ogulite i narežite na sitne kockice u veću posudu. Posolite ih i izmiješajte i pustite da odstoje najmanje pola sata. pitaIsjeckajte luk na kockice i stavite da se dinsta. Dodajte dobro ocijeđen patlidžan i dinstajte oko 15 minuta. Dodajte bijeli luk, kiselo vrhnje, umućena jaja i vegetu. Sve skupa dobro izmiješati.

Nauljiti tepsiju, staviti dvije kore pa nadjev i sve to ponavljati dok ima kora i nadjeva. Na vrhu neka bude kora. Sada izrezati pitu na kocke i preliti je mineralnom vodom. Zagrijati pećnicu na 200 C i peći pitu dok lijepo ne porumeni.

Posluživanje:
Uz jogurt ili neku salatu.

Proudly powered by WordPress