Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Danas vanredno kolo nogometne Premijer lige BiH

Sve utakmice četvrtog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, a u centru pažnje su utakmice u Tuzli i u Širokom Brijegu. Kolo će otvoriti Olimpic i Čelik na Otoci u meču u kojem će Vukovi nakon uvodna tri poraza tražiti prve bodove u sezoni, dok Čelik nakon četiri osvojena boda sa teškim rivalima u prethodna dva kola sa dosta optimizma dočekuje ovaj susret.
Željezničar je prošle godine slavio u prvenstvenom duelu na Tušnju protiv Slobode (0:1), pa će Tuzlaci imati dodatni motiv da se pokušaju Plavima revanširati u derbiju ovoga kola. Obje ekipe bilježe dobar početak sezone i sa sedam bodova nalaze se na prva dva mjesta, te će ovo svakako biti najzanimljivija utakmica kola u kojoj će se na teren nakon pet utakmica supenzije zbg crvenig kartona na teren vratiti i Zajko Zeba, kapiten crveno-crnih.
Vitez i Metalleghe BSI su solidno ušli u novo sezonu, a u minulom kolu doživjeli su prilično nesretne poraze, te nas sigurno očekuje zanimljiv duel u kojem će obje ekipe pokušati napadačkom igrom doći do pozitivnog rezultata. Radnik nakon tri kola ima samo jedan osvojen bod i protiv Mladosti ne bi smio dozvoliti novi kiks, ali s obzirom na partije koje pružaju izabranici Ibre Rahimića na startu sezone, aktuelnog osvajača Kupa čeka izuzetno težak zadatak.
Sarajevo je nakon kiksa u Zenici pod imperativom pobjede protiv novog Premijerligaša Krupe, koja se do sada pokazala kao tvrd orah za sve rivale, pa će Bordo tim morati uložiti maksimum napora kako bi došao do nove ”trice” pred svojom publikom.
Konačno, od 21 sat na Pecari se igra veliki hercegovački derbi između Širokog Brijega i aktuelnog šampiona Zrinjskog, a nakon vrlo lošeg početka sezone i samo dva osvojena boda Širokobriježani izlaz iz krize moraju tražiti u ovom meču, dok će Plemići otvorenom igrom pokušati ponovo obradovati svoje vjerne navijače koji će i ovaj put u velikom broju pohoditi Pecaru.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress