Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Realu prvi trofej ove sezone

Aktuelni evropski prvak, Real Madrid, osvajač je prvog trofeja ove sezone budući da su u finalu Superkupa Evrope pobijedili Sevillu poslije produžetaka, bilo je 3:2. Prvu šansu na utakmici smo vidjeli u osmoj minuti kada je Ramos dobro šutirao glavom poslije kornera, ali je izblokiran. Kraljevi ipak dolaze u vodstvo 13. minuta poslije prelijepim pogotkom Asensija da bi Sevilla izjednačila tačno dvadeset minuta kasnije odličnim golom Franca Vazqueza.
Posljednju šansu u prvom dijelu imao je Real Madrid, ali je šut Isca sjajno zaustavio reprezentativni golman Sergio Rico.
U nastavku je prvi zaprijetio Real Madrid i to preko Lucasa, ali nije bilo opasnosti po gol Andalužana da bi u 71. minuti zbog prekršaja Ramosa nad Viettom, sudija Mažić pokazao na 11 metara, a siguran realizator je bio Konoplyanka.
Deset minuta poslije Carvajal iskosa šutira, ali Rico brani njegov udarac. Do kraja utakmice Real je izjednačio u 94. minuti utakmice zahvaljujući Sergiju Ramosu, pa se otišlo u produžetke.
U 93. minuti utakmice Kolodziejczak je dobio drugi žuti odnosno crveni karton, pa je Real do kraja utakmice imao veliku inicijativu, dominirali su, a u 99. minuti je poništen pogodak Sergija Ramosa zbog ofsajda. Kraljevi su do kraja imali još nekoliko prilika, a do vodstva su došli u 119. minuti sjajnim pogotkom Carvajala.

(scssport.ba)

Proudly powered by WordPress