Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kako su “opuhali” KTK Visoko, priča treća: Nekompetentnost Općinske komisije za procjenu nanijela nesagledivu štetu KTK

U nastavku priče o tome kako se “ispod žita” rasprodavao i još uvijek rasprodaje KTK Visoko gdje su u sprezi svi faktori potrebni za ovakve poslove objavljujemo nove dokaze i detalje, a vezano za prodaju zemljišta KTK u Očazima.

ktk. stocna pijaca3Zemljište se nalazi na idealnoj lokaciji pored Stočne pijace i firme Asfaltgradnja. Radi se o devet dunuma prvoklasne zemlje uz regionalnu cestu Visoko-Kakanj. Komisija u sastavu: Hadžialić Almir dipl.ing.građ., Burić Edin bachelor.pos.prava i Eldin Alijagić mr.poljop. i preh. ind. imajući u vidu staru oznaku u z.k (njiva treće klase) procijenila je jedan dunum zemlje za 10.000KM!? Tržišna vrijednost jednog dunuma zemlje je 50.000KM prema procjenisudskih vještaka. Dakle, vrijednost parcele u poštenim okolnostima bila bi preko 450.000KM.

ktk. stocna pijaca, komisijaSamo šest metara preko puta, zemlja od poslovne zgrade koju je kupio Garo Company, pa do Stočne pijace, Općinska komisija (Predsjednik Almir Hažialić) je procijenila na 140.000KM. Izgleda nevjerovatno, već 10 godina KTK nema poslovnu zgradu na toj lokaciji, a zemljište se vodi kao zemljište uz poslovnu zgradu, a vlasnik zgrade je Garo Company.

ktk. stocna pijaca2Na  Sudskoj prodaji kupac Muzuri d.o.o. je kupio na ovom prostoru za 45.000KM devet dunuma zemlje.
 
KTK Visoko je pravovremeno uložio žalbu i ukazao na traljave i proizvoljne procjene Komisije koja je bez izlaska na teren, bez fer i kvalitetne procejene nekretnina očigledno i bez uzimanja u obzir svih elemenata za poštenu procjenu dovela KTK Visoko u situaciju da stalno ukazuje na nekompetentnost Komisije, drastične razlike procjena u odnosu na procjene sudskih vještaka, što ozbiljno dovodi u sumnju motive ovakvih brzih i sumnjivih procjena.
 
ktk. stocna pijaca 4Slijede nove priče. Kako je za skoro 4 miliona maraka manje procijenjen kompleks poslovnih zgrada u Topuzovom Polju. Krupnakoža, ptareće poslovne zgrade. Komisija nikad nije ušla kompleks Slobodne zone i napravila procjenu!? Ključevi u direktora, nikad ga niko nije tražio kao izvršenika!?
ktk. stocna pijaca 5
Kako je  minimalno  procijenjena vrijednost poslovnih prostora i velikog zemljišta KTK u Goruši. Komisija nikada nije ušla i izbliza imala uvid u objekte koje procjenjuje.
Zašto na sve ove dokumentovane činjenice ne reaguju “zaštitnici visočkih interesa” željni vlasti?
Proudly powered by WordPress