Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Džeko ušao i asistirao u remiju Rome

Kompletirano je drugo kolo Serije A, a u terminu od 20:45 odigrano je sedam utakmica. Roma je na gostovanju kod Caglarija odigrala “samo” 2:2 nakon što je vodila s dva gola razlike. Edin Džeko u igru je ušao na poluvremenu i u prvom kontaktu s loptom asistirao za pogodak Kevina Strootmana.
Lucialno Spaletti kod vodstva svoje ekipe povukao je ofanzivce s terena, a takav način osvetio mu se pred sami kraj utakmice kada domaćini sa Sardinije dolaze do za njih velikih 2:2.
Udinese je nakon poraza od Rome u prvom kolu slavio na domaćem terenu rezultatom 2:0 protiv Empolija golovima Felipea i Perice.
Siniša Mihajlović i njegov Torino doslovno su pregaili Bolognu i na svom stadionu slavili rezultatom 5:1. Belloti je postigao tri pogotka u večerašnjoj utakmici, a još po jedan su dodali Baseli i Martinez.
Fiorentina je kao domaćin slavila protiv Chieva s minimalnih 1:0, a pobjedu Violama donio je Kolumbijac Sanchez u prvom poluvremenu. U ostalim utakmicama Sampdoria je savladala Atalantu 2:1, baš kao i Sassuolo protiv Pescare.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress