Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Park “Ravne 2” mjesto za odmor i relaksaciju

Nedavno otvoreni Park “Ravne 2” je izuzetno lijepo mjesto za odmor i relaksaciju.
Ovo je unikatni park koji gdje je moguće zapaziti arheološki rad, ali i obogaćivanje kulturnim i energetskim sadržajima.

Pored putokaza koji se nalaze u parku i usmjeravaju na svaki značajan detalj, u njemu su na više mjesta postavljene klupe i stolovi za odmor, kao i neizostavne kante za smeće, radi očuvanja prirodne ljepote koja ga krasi.
S obzirom da je ovo područje značajno bogato energijom koja pomaže ljudskom tijelu, u ovom arheološko-turističkom parku je napravljena platforma za jogu i meditaciju iznad energetski potentnog mjesta u obliku šestougaonika, a nalazi se i megalitni krug, nekoliko energetskih spirala, spiralni botanički vrt sa ljekovitim biljem koji je dodatno obogatio ponudu ovog mjesta.

Značajno je spomenuti da je u izradi megalitnog kruga sa 24 megalitna kamena učestvovalo 14 kipara i umjetnika iz Austrije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Češke, Slovenije i Hrvatske.

“Ravne 2” svakodnevno posjećuje veliki broj turista, ali i Visočana koji se opuštaju i uživaju u prirodi.

Na nekoliko mjesta u parku teče prirodna izvorska voda, pa se čak i niz zidove novog ulaza u tunel, pronađenog na ovom mjestu, spušta bistra izvorska voda.

Ovo je zasigurno mjesto koje vrijedi posjetiti, zato, ukoliko već niste, posjetite visočki park “Ravne 2” i osjetite spoj sa prirodom.

 

Proudly powered by WordPress