Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kovačević: Ljevica će ponovo preuzeti načelničku poziciju u najmnogoljudnijoj općini u BiH

Kandidat Demokratske fronte (DF) za načelnika sarajevske općine Novi Grad na lokalnim izbora u BiH 2. oktobra Goran Kovačević najavio je da će ljevica ponovo preuzeti načelničku poziciju u najmnogoljudnijoj općini u Bosni i Hercegovinu, sarajevsku općinu Novi Grad.

Ovaj međunarodni stručnjak iz oblasti sigurnosti i međunarodnih odnosa rekao je, prilikom zvaničnog otvaranja predizborne kampanje da će među građane Novog Grada prije svega vratiti sigurnost, koja je sada potrebnija više nego ikada, te da će u takvom ambijentu biti mnogo lakše razvijati ekonomiju lokalne zajednice.

Njegov politički program podržava veliki broj ljudi, prije svega mladi.

– Lokalne vlasti građanima moraju obezbijediti potpuno sigurno okruženje – rekao je Kovačević i dodao:

– A, uporedo se moramo posvetiti razvoju ekonomije, stvaranju dobrog poslovnog okruženja, socijalne zaštitie… Pojednostavljeno, za građane su najvažnije lokalne vlasti. I, više nemamo vremena za čekanje, reforme se moraju odvijati ubrzano.

Kovačević je rođen 1982. godine u Sarajevu. Doktor je nauka. Zaposlen je na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.

Jedan je od najutjecajnijih stučnjaka iz oblasti sigurnosti i međunarodnih odnosa u jugoistočnoj Evropi, autor više naučnih rodova iz ove oblasti i ugledni je politički analitičar, piše Patria.

Proudly powered by WordPress