Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Potpisano 38 ugovora za projekte iz oblasti zaštite okoliša

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Brkić potpisao je sa predstavnicima nevladinih organizacija, obrazovnih ustanova, medijskih kuća i udruženja ugovore o realizaciji 38 projekata iz oblasti zaštite okoliša.

Raspisan novi javni poziv
Raspisan novi javni poziv

-Čestitam korisnicima odobrenih sredstava za sufinansiranje projekata, a nadam se da ćemo naredne godine za projekte iz oblasti zaštite okoliša imati na raspolaganju i više sredstava- kazao je ministar Brkić.

Ministarstvo, odnosno ZDK, ove će projekte sufinansirati sa ukupno 100 hiljada KM, a prošle sedmice su potpisani i ugovori za devet projekata po LOT-u 1. Riječ je o projektima upravljanja otpadom, za što je bilo namijenjeno 650 hiljada KM, ali je zbog manjeg broja aplikacija odobreno samo njih devet, ukupne vrijednosti 395 hiljada KM. Jučer je raspisan novi Javni poziv, i za utrošak preostalih 255 hiljada KM.

Projekti upravljanja otpadom odnose se na izradu odlagališnih kaseta, sanacije deponija komunalnog otpada, uspostavljanja zbrinjavanja krutog otpada, uspostavu odgovarajuće infrastrukture za razdvajanje i odlaganje komunalnog otpada te nabavku tipskih posuda za odlaganje komunlanog otpada.

Posted in ZDK
Proudly powered by WordPress