Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO&VIDEO: Vesna Andree-Zaimović i Adnan Jašarspahić u Dnevniku 3 FTV-a o govoru mržnje na internetu

Urednici medijskih sadržaja u veoma su nezgodnom položaju, jer se govor mržnje, između ostalog, najčešće javlja kao reakcija na objavljene vijesti. Gosti Dnevnika 3 ovim povodom bili su Vesna Andree-Zaimović, jedna od urednica na portalu Radiosarajevo.ba, i urednik portala Federalna.ba, Adnan Jašarspahić.

Iz ugla urednika dva portala koja predstavljaju medije praćene na državnom nivou, te koji uživaju veliko povjerenje cjelokupne javnosti, Andree-Zaimović i Jašarspahić su govorili o velikim izazovima sa kojima se susreću urednici i novinari portala. Web portali kao najbrži rastući mediji u cijelom svijetu često su podložni govoru mržnje i drugim pozivima na ekstremno ponašanje bilo koje vrste, te urednici ova dva velika bosanskohercegovačka portala govore na koji način se prilagođavati toj ekspanziji web portala kao medija, kao i ekspanziji feed back-a, kao poligona na kojem je teško odrediti granicu između govora mržnje i slobode govora.

O svemu tome, ali i mnogo više, možete saznati u videprilogu, koji možete pronaći u ovom članku. A u nastavku pogledajte fotografije iz studija Dnevnika 3, nastale tokom ove emisije.

Proudly powered by WordPress