Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Danas utakmice šesnaestine finala Kupa BiH

Današnjim utakmicama šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine počinju uzbuđenja u najmasovnijem fudbalskom takmičenju u Bosni i Hercegovini. Tuzlanska Sloboda će gostovati u komšiluku kod prvoligaša iz RS-a, ekipe Podrinja iz Janje i sve osim trijumfa aktuelnog viceprvaka BiH bi bilo veliko iznenađenje. Sarajevski Željezničar će u Čitluk gdje će također gostovati kod nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine, ekipe Brotnja dok će drugi sarajevski klub, Sarajevo na svom Koševu ugostiti Bratstvo.
Apsolutni hit Premijer lige, ekipa Mladost DK će na svom terenu ugostiti prijedorski Rudar, a aktuelni branitelj naslova u Kupu BiH, ekipa Radnika će u ovoj fazi gostovati u Gabeli kod ekipe GOŠK-a koja je ostala bez trenera prethodnog vikenda jer je Nedim Jusufbegović napustio klub poslije poraza od Sloge iz Siminog Hana.
Aktuelni šampion BiH i trenutni lider na tabeli bh. šampionata, ekipa Zrinjskog će na svom terenu igrati protiv Borca koji je lider Prve lige RS, pa je to jedan od najzanimljivijih susreta ove faze takmičenja.

Svi parovi šesnaestine finala Kupa BiH:

16:00

Orašje-Karanovac
Metalleghe-Velež
Podrinje-Sloboda Tuzla
Krupa-Travnik
Brotnjo-Željezničar
Široki Brijeg-Čapljina
Mladost DK-Rudar Prijedor
GOŠK-Radnik Bijeljina
Goražde-Zvijezda
Slavija-Vitez
Kozara-Olimpic
Čelik-Bosna Sema
Rudar Kakanj-Sloboda Novi Grad
Radnički-Drina

17:00

Sarajevo-Bratstvo
Zrinjski-Borac

Proudly powered by WordPress