Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Treći po redu Dječiji filmski festival u Zenici od 7. do 13. novembra

Dječiji filmski festival je najveća i najduža filmska smotra za djecu u Bosni i Hercegovini koji se održava tradicionalno jednom godišnje. Ove godine održat će se od 7. do 13. novembra u Multiplex Ekranu i Muzeju Grada Zenice.

U protekle dvije godine festival je privukao više od 15000 posjetilaca, organizovao više od 150 kino projekcija i preko 100 kreativnih radionica te postao jedna od najposjećenijih manifestacija za djecu u zemlji.

U trećem izdanju koje će se održati od 7. do 13. novembra DJEČIJI FILM FESTIVAL očekuje se filmski program sa više od 80 kino projekcija filmova za djecu i mlade iz SAD, Kanade, Švedske, Francuske, Finske, Norveške , Meksika, Velike Britanije , Italije…

Među ostvarenjima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svjetskih festivala, dokumentarci o životu životinja, nježne priče o prijateljstvu i uzbudljive misterije.

Više od 40 zabavnih i kreativnih radionica koje su važan dio festivala koje se odvijaju u holu i na platou Multiplexa Ekran Zenica, od ove godine su i na još jednoj lokaciji – Muzeju Grada Zenica.

Osim što djeci daje priliku da u kinu, po veoma pristupačnoj cijeni, gledaju najbolje igrane, animirane i dokumentarne filmove iz dječije i porodične produkcije, DFF se tokom sedam dana trudi i da stvori prostor po mjeri i željama djece.

3-dff-sa-3d-naocalamaDio festivala su i brojne radionice i igraonice koje organizuju u saradnji sa profesionalcima koji imaju iskustva u radu sa djecom – pojedincima, nevladinim organizacijama, domaćim i stranim kulturnim centrima, ambasadama, bibliotekama, državnim službama.

Ovaj festival postoji kako bi popularisao filmsku umjetnost i kvalitetnu zabavu za djecu, te da bi obrazovao mladu kino publiku.

  • Branding festivala osmislio Zdravko Cvjetković

Iako boravi u dalekom Dubaiju, Zeničanin Zdravko Cvjetković je odlučio podržati Dječiji film festival pa je osmislio i kompletan branding.

Zdravko Cvjetković je 2004. godine na Nastavničkom odsjeku Likovne akademije u Sarajevu diplomirao slikarstvo, a inače svoje vrijeme upotpunjava radom na animiranim filmovima, ilustracijama, karikaturama i stripu.

Posted in ZDK
Proudly powered by WordPress