Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Džeko postigao dva gola, Pjanić jednom asistirao

Igrane su utakmice petog kola italijanske Serie A, a ubjedljive pobjede ostvarili su Roma i Juventus, u kojima su učestvovali naši reprezentativci, Edin Džeko i Miralem Pjanić. Roma je na svom terenu savladaa Crotone (4:0). Džeko je u šestoj minuti imao veliku šansu, ali je pogodio stativu. Nakon toga El Shaarawy je pogodio u 26. minuti, a zatim Salah u 37.
Totti je uposlio Džeku u 48. minuti, a Dijamant je sjajno pogodio. Samo desetak minuta poslije Salah je uposlio Džeku, koji je postigao svoj drugi gol, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 4:0.
Juventus je istim rezultatom savladao Cagliari (4:0). Stara dama je povela u 14. minuti golom Ruganija. Prethodno je Pjanić sjajno uposlio Higuaina, čiji je šut odbranjen, da bi nakon toga pogodio Rugani.
Pjanić je bio blizu gola u 34. minuti, ali Storari je odbranio njegov šut, a na pravom mjestu bio je Higuain, koji je pogodio za 2:0. U 39. minuti Pjanić je sjajno iz kornera asistirao Alvesu za 3:0.
U nastavku utakmice nije bilo većih prilika, da bi u 84. minuti Luca Ceppitelli postigao auto gol. U finišu utakmice dobru šansu imao je Mandžukić, ali rezultat se nije mijenjao.
Palermo je savladao Atalantu na gostovanju golom Nestorovskog u finišu utakmice. Kod domaćih naš reprezentativac Ervin Zukanović je presjedio na klupi, dok je na drugoj strani Mato Jajalo ušao u igru u 59. minuti.
Inter je na gostovanju savladao Empoli (0:2). Oba gola postigao je Icardi, u 10. i 17. minuti. Napoli je odigrao utakmicu bez pogodaka na gostovanju kod Genove.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress