Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Hajrović zabio golčinu za Werder, Ibišević igrao poluvrijeme za Herthu

Pet utakmica četvrtog kola njemačke Bundeslige odigrano je večeras u terminu od 20 sati, a nastupili su i neki bosanskohercegovački fudbaleri, gdje se istakao Izet Hajrović. Nakon odlaska trenera Skrypnyka s klupe Werder Bremena naš fudbaler Hajrović odmah je dobio šansu od prve minute, te je odmah postigao pogodak protiv Mainza (1:2).
Bosanskohercegovački krilni fudbaler postigao je fantastičan gol u 12. minuti. Ipak, Werderu je bio nedovoljan, jer je Malli pogodio u 87. minuti, a zatim De Blasis u sudijskoj nadoknadi za pobjedu.
Bayern je na domaćem terenu savladao Herthu (3:0). Ribery je u 16. minuti pogodio za vodstvo Bavaraca. Na poluvremenu trener gostiju zamijenio je našeg Ibiševića i uveo u igru Scheibera.
U drugom poluvremenu Bayern je ovjerio pobjedu s još dva gola. Prvo je Alcantara pogodio u 68. minuti, da bi samo četiri minute poslije Robben zatresao mrežu berlinskog kluba za konačnih 3:0.
Schalke je na domaćem terenu poražen od Kolna (1:3). Huntelaar je u 36. minuti doveo Rudare u vodstvo, da bi dvije minute poslije Osako vratio stvari na početak. Modeste u 77. i Zoller u 84. minuti pogađali su za pobjedu gostiju. U ovom susretu nije igrao Sead Kolašinac koji je presjedio utakmicu na klupi.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress