Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U Zenici počelo obilježavanje Svjetskog dana srca

JU Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica povodom obilježavanja Svjetskog dana srca provodi kampanju pod motom „Čuvajte Vaše srce – Volite Vaše srce“.

Tom prilikom, u saradnji sa Crvenim križom Grada Zenica, jučer je ispred Multiplex Ekrana Zenica organiziran info štand sa distribucijom promotivnog materijala i besplatnim mjerenjem krvnog pritiska.

U cilju podizanja svijesti javnosti o značaju fizičke aktivnosti Institut za zdravlje i sigurnost hrane pridružuje se Petoj kritičnoj masi Zenica – u organizaciji Udruženja za promociju eko i alternativne kulture “Priroda i društvo” koja će promotivnom biciklističkom gradskom vožnjom sa rutom u obliku srca na simboličan način obilježiti ovaj dan, danas sa početkom u 16:00 h ispred RK Bosanka.

Kardiovaskularne bolesti su ubice broj jedan u svijetu. Svake godine uzrok su 17,5 miliona prijevremenih smrti, a očekuje se da će ta brojka do 2030. godine porasti na 23 miliona. Dobra vijest je da je mnoge kardiovaskularne bolesti moguće spriječiti tako što ćete u svoj svakodnevni život unijeti nekoliko jednostavnih promjena, kao što su zdrava ishrana, fizička aktivnost i prestanak pušenja.

Posted in ZDK
Proudly powered by WordPress