Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pečeni jogurt sa smokvama

Sastojci:

  • 150 g grčki jogurt
  • 1 kom jaje
  • na vrh noža Cimeta u prahu
  • na vrh noža đumbir u prahu
  • 1 žlica Meda od bagrema
  • 1 žličica Vanilin šećer
  • 2 kom svježa zrela smokva

Za preljev:

  • 2 žlice Meda od bagrema

Priprema:

Odvojimo žumanjak od bjelanjka.
Žumanjak, grčki jogurt, med i začine pomješamo metlicom za palačinke.

Bjelanjke izmiksamo u čvrsti snijeg i lagano umješamo u mješavinu žumanjka i jogurta.

Vatrostalne lončiće napunimo s dobivenom smjesom.

Napunjene lončiće stavimo u pekač , u koji nalijemo vode koja bi trebala dosezati do visine polovine lončića.


Pekač s lončićima stavimo u prethodno zagrijanu pečnicu na 150 stupnjeva i pečemo oko 20 minuta, dok mase ne naraste i dobije lijepu zlatno žutu boju.

U svaki lončić stavimo po smokvu koju smo prethodno oprali i narezali na četvrtine, prelijemo žlicom meda i serviramo toplo.

Visoko.co.ba/Coolinarka.com

 

Proudly powered by WordPress