Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Analiza: OO BPS Visoko prije četiri godine i danas – Šesta stranka po jačini, manje jedan vijećnik i manje 68 dobijenih glasova

OO BPS Visoko nakon objave zvaničnih rezultata Lokalnih izbora sa 1.127 glasova ili 5,40% nalazi se na šestom mjestu. Sve to dovoljno je za jedan vijećnički mandat koji je ujedno i treći uzastopni za Mirnesa Fatića koji je kao nosilac liste osvojio 347 glasova ili 30,79% ukupnih glasova BPS-a.

U odnosu na izbore od prije četiri godine OO BPS Visoko ima jedan mandat manje u OV Visoko. Kao stranka dobili su 68 glasova manje. Na prošlim izborima također su bili šesta stranka u Visokom sa 1.195 osvojenih glasova ili 6,21%. Povjerenje birača da ih predstavljaju kroz OV Visoko dobili su Halim Dervišević sa osvojenih 311 glasova i Mirnes Fatić sa 192 osvojena glasa.

U međuvremenu Halim Dervišević je napustio stranku i priključio se ASDA na čijoj listi se nalazio na proteklim izborima i nije ostvario mandat, a svoje viječničko mjesto u BPS-u ustupio je narednom sa liste Merdić Husniji koji je sa 156 osvojenih glasova bio na trećem mjestu.

Kao i na prošlim, tako i na ovim Lokalnim izborima OO BPS Visoko nije svog kandidata za načelnika.

Proudly powered by WordPress