Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za četvero pomagača Sanjina Sefića

Tužilaštvo Kantona Sarajevo jučer je uputilo Kantonalnom sudu prijedlog za određivanje pritvora za četvero osumnjičenih za pomaganje Sanjinu Sefiću prilikom bijega iz Bosne i Hercegovine, potvrdila je za Patriju Azra Bavčić portparol Tužilaštva KS. Sefić je 10. oktobra naveče vozilom udario dvije djevojke koje su preminule, a Sefić je pobjegao sa lica mjesta.

– Pritvor je zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanje dokaza – kazala je Bavčić.

Pripadnici MUP KS uhapsili su u ponedjeljak troje osumnjičenih za pomaganje Sanjinu Sefiću u bijegu među kojima je i njegova sestra Sara Sefić. Četvrta osoba za kojom se tragalo uhapšena je u utorak te je jutros predata Tužilaštvu KS.

Kantonalni sud u Sarajevu odluku bi trebao donijeti tokom sutrašnjeg danas.

MUP KS uhapsio je  A.D. (1987.) zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomaganja počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, N.S. (1988.) i S.S. (1994.), svi nastanjeni u Sarajevu, a naknadno S. A. (1992.) iz Sarajeva.

Osumnjičeni su pomogli Sefiću u bijegu iz Sarajeva do Rudog, a zatim je Sefić pobjegao u Srbiju preko GP Uvac. Priveden je 11. oktobra kasno navečer i nalazi se u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu. Viši sud u Novom sadu još uvijek čeka dokumentaciju Ministarstva pravde Srbije o izručenju bh. pravosuđu.

Proudly powered by WordPress