Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Austrijanci bez golmana Marinovića na BiH

Islanđanin Patrekur Johannesson, selektor rukometne reprezentacije Austrije objavio je spisak od 16 igrača na koje će računati u prve dvije utakmice grupe “3“ kvalifikacija za EURO 2018 protiv Finske i BiH. Tako je postalo jasno da će Austrijanci sa bh. timom 6. novembra u Sarajevu igrati bez svog najvećeg aduta povrijeđenog Nikole Marinovića, iskusnog 40-godišnjeg golmana njemačkog Goppingena, javlja Anadolu Agency (AA). Umjesto njega islandski stručnjak odlučio je pozvati Gorana Aleksića, još jednog golmana srbijanskog porijekla, koji čuva mrežu austrijskog Bregenza i s obzirom da su mu 34 godinaiza sebe ima dosta iskustva.

“Prilikom izbora je uticalo mnogo faktora i za mene je ovo 16 najboljih rukometaša koje trenutno imamo za utakmice protiv Finske i BiH. Prilikom izbora zamjene za Marinovića imao sam u vidu Kristiana Pilipovića i Floriana Kaipera, ali sam se odlučio sa Aleksića. Najviše zbog toga što se radi o golmanu sličnog tipa kakav je Marinović i što ga poznajem od ranije iz reprezentativnog trening kampa“, kazao je Johannesson za internet stranicu Rukometnog saveza Austrije.
Osim Marinovića austrijski selektor u predstojeće dvije utakmice ne može računati ni na Tobiasa Wagnera, pivota njemačkog Balingena, koji je također povrijeđen. Od ranije je bilo poznato da će Austrijanci u kvalifikacijama za EURO 2018 igrati bez Viktora Szilagyija, dugogodišnjeg kapitena i najboljeg igrača, koji se oprostio od dresa sa državnim grbom.
Na Johannessonovom spisku su: golmani: Thomas Bauer (PAUC, Fra), Goran Aleksić (Bregenz); bekovi: Alexander Hermann (Bergicher, Njem), Maximilian Hermann (Bergischer, Njem), Dominik Schmid (Alpla Hard), Janko Božović (Sporting Lisabon, Por), Gerald Zeiner (Alpla Hard), Mykola Bilyk (Kiel, Njem), Cristoph Neuhold (Hamm-Westfahlen, Njem), Romas Kirveliavicius (Coburg, Njem), krila: Sebastian Frimmel (Insignis), Marin Klopčić (Bregenz), Robert Weber (Magdeburg, Njem), Raul santos (Kiel, Njem); pivoti: Dominik Bammer (Bregenz) i Wilhelm Jelinek (Insignis).

Proudly powered by WordPress