Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijer liga BiH: Zrinjski na Otoci protiv Olimpica, Radnik dočekuje Krupu

Četiri utakmice 14. kola Premijer lige BiH igraju se danas, dok su dva meča na programu u nedjelju. Aktuelni prvak i aktuelni lider Zrinjski gostuje na Otoci. Mostarci pobjeđuju u seriji i u glavni grad BiH stižu s namjerom da osvoje kompletan plijen.

“Olimpic taktički igra dosta odgovorno, na kontranapade, imaju kvalitetan prekid. To su neke stvari koje moramo spriječiti. Moramo biti disciplinovani, imati maksimalno ozbiljan pristup. U posljednje vrijeme je Olimpic popravio svoju igru te su u prethodne tri utakmice protiv Širokog, Slobode i Željezničara postigli dosta golova. Za nas će ovo biti teška utakmica jer nas smatraju apsolutnim favoritom. Kvalitet je na našoj strani, ali definitivno najveća opasnost nam prijeti od Kobiljara i Lelića, kao i iskusnog Hadžića”, izjavio je strateg Plamića Vuinko Marinović.

U domaćem taboru naglašavaju kako će pokušati pružiti dostojanstven otpor favoriziranom Zrinjskom.

Metallegheu na megdan stiže Mladost DK. Kraljevi iz Jajca su u dosadašnjem dijelu sezone upisali dva trijumfa u gostima. Stoga će pokušati doći do prve pobjede na domaćem terenu. Izabranici Husrefa Musemića imaju dva vezana poraza na domaćem terenu. Dojam će pokušati popravti protiv novajlije u ligi.

Vitez nakon osvojena tri boda u Doboju pored Kaknja želi upisati novu trici protiv tuzlanske Slobode. Izabranici Slavena Muse optimizam temelje na činjenici da su podigli formu. Gosti sa Tušnja podvlače kako će težiti da osvoje tri boda.

“Ovo gostovanje je veoma bitno za nas i idemo u Vitez da damo gol više. Međutim, da li ćemo to uspjeti vidjet ćemo. U odnosu na prošlu utakmicu protiv Širokog Brijega bit će promjena, silom prilika, ali i realno jer neki igrači zaista ne daju ono što želim da urade na terenu”, istakao je prvi šef struke Slobode – Vlado Jagodić.

Neizvjesno će biti i u Bijeljini gdje će Radnik odmjeriti snage sa najprijatnijim iznenađenjem prvenstva – Krupom. Gosti su od početka prvenstva stanovnici vrha tabele, ali domaći vjeruju da će slaviti pobjedu.

“Pripremali smo se za utakmicu sa Krupom, najprijatnijim iznenađenjem dosadašnjeg dijela šampionata, koja je u posljednja četiri kola zabilježila niz od četiri trijumfa uz samo jedan primljen pogodak. Dakle, radi se o izuzetno čvrstoj i disciplinovanoj ekipi čija je najveća vrijednost kolektivna igra, agresivnost i požrtvovanje. Nemaju izrazitih zvijezda, ali svakako znamo za kvalitete Saše Kajkuta, Elvira Koljića, dvojicu brzih krilnih igrača te dva iskusna zadnja vezna koji iza sebe imaju i internacionalnu karijeru”, rekao je trener Radnika Nebojša Milošević.

Izabranici Slobodana Starčevića potcrtavaju kako će igrati ofanzivno u Semberiji.

Parovi i satnica:

subota:

Metalleghe – Mladost DK 13:30 sati
Vitez – Sloboda 14:00 sati (prijenos na Moja TV)
Olimpic – Zrinjski 14:00 sati (prijenos na Arena Sport BiH)
Radnik – Krupa 14:30 sati (prijenos na BHT1)

nedjelja:

Sarajevo – Čelik 13:00 sati (prijenos na Arena Sport BiH)
Široki Brijeg – Željezničar 16:30 sati (prijenos na Moja TV)

Tabela:

(visoko.ba/klix.ba)
Proudly powered by WordPress