Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rukometni “Zmajevi” traže iznenađenje u Španiji

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras počinje svoj put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj. Pod palicom novog selektora Bilala Šumana, kome će ovo biti debitantski meč, rukometaši BiH gostuju Španiji. Crvena furija apslutni je favorit ovog meča, kao i cijele grupe, u kojoj se još nalaze Austrija i Finska.
I za Špance će ovo biti debi novog selektora Jordija Ribere, koji se nakon dugo godina rada u Južnoj Americi vratio u rodnu zemlju.
Španci su pod velikim pritiskom, jer se nisu plasirali na Olimpijske igre u Riju, pa atmosfera nije baš idealna, a Ribera se odrekao usluga Šterbika, Maquede, a u međuvremenu je ostao bez Guidena Guardiole.
“Ja samo zahtijevam volju, želju i htijenje, jer je to pola rezultata. Špnaci su favoriti, ali mi ne razimšljamo o njima, već želimo da odigramo što bolje, kako bismo napravili dobru uvertiru pred taj meč sa Austrijom”, kazao je selektor Bilal Šuman, koji je u Valladolid poveo 18 igrača, a kojih 16 će nastupiti, bit će poznato u toku dana.
Meč Španija – BiH igra se u Valladolidu u dvorani Huerta del Rey, koja prima 3.500 gledalaca, a prema informacijama iz Španije sve karte su rasprodane.
Na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz sedam grupa, te jedna najbolja trećeplasirana, dok je direktan plasman obezbijedila samo Hrvatska, koja je domaćin.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress