Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Liga prvaka: Real samo remizirao u Varšavi, vrijedna pobjeda Bayer Leverkusena

U okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka u grupi E su se sastali Monaco i CSKA Moskva te Tottenham i Bayer Leverkusen. Monaco je savladao CSKA Moskvu rezultatom 3:0 dok je Bayer Leverkusen bio bolji od Tottenhama sa 1:0. Monaco je već u 13. minuti poveo preko Valerea Germaina, koji se našao jedan na jedan s golmanom ruske ekipe, te mirno poslao loptu u mrežu pored golmana.
CSKA je zaprijetio nekoliko minuta kasnije, tačnije u 16. minuti. Naime, Aleksandr Golovin je sjajno šutirao sa nekih 17-18 metara, ali je golman Monaca, Danijel Subašić napravio izvanrednu paradu te odbranio ovaj šut.
Gosti su imali priliku i u 25.minuti preko Carlosa Strandberga, ali je Subašič ponovo bio na visini zadatka te mu odbranio udarac sa nekoliko metara od gola.
Igrala se 29. minuta. Benjamin Mendy je asistirao, a Falcao je pospremio loptu u gol i tako povećao vodstvo svoje ekipe na 2:0.
Isti fudbaler je postigao i treći gol za Monaco, a na asistenciju Valerea Germaina.
Na početku drugog poluvremena domaći su ponovo imali sjajnu priliku preko dvostrukog strijelca, Falcaoa ali je njegov šut glavom prošao nekoliko centimetara od desne stative.
Sve do pretkraj drugog poluvremena i jedna i druga ekipa su igrali uglavnom na sredini terena bez većih šansi za pogotke, a u 88.minuti Guido Carrillo je pogodio lijevu stativu.
U drugom susretu ove grupe Tottenham je na Olimpijskom stadionu u Londonu dočekao ekipu Bayer Leverkusena.
Prvih pola sata igre prošlo je u igranju na sredini terena, a prvu pravu priliku na utakmici imali su domaći kada je Christian Eriksen napravio odličnu solo akciju, pucao po sredini gola, ali je golman gostiju odbranio ovaj šut.
Nekih desetak minuta kasnije i Bayer je imao šansu da postigne pogodak preko Chicharita, koji je natrčao na odbijenu loptu, ali su mu igrači Tottenhama izblokirali šut.
Na početku drugog poluvremena Eriksen je pucao izvan šesnaesterca, sa nekih 20-tak metara, ali je lopta prošla pored lijeve stative.
Kyle Walker je u 60. minuti imao sjajnu priliku za gol, reklo bi se možda i najbolju na utakmici, ali je lopta otišla pored gola.
Već u narednoj minuti ponovo je Chicharito mogao dovesti Apotekare u vodstvo, ali mu je i ovaj šut odbranio golman Pijetlova, Hugo Lloris.
Igrala se 65. minuta. Kevin Kampl je natrčao na odbijenu loptu unutar šesnaesterca i pogodio za vodstvo gostiju. Tottenham je u 82. minuti mogao poravnati iz slobodnog udarca. Pucao je Eric Dier, ali je pogodio prečku. Ben Davies je samo dvije minute kasnije imao sjajnu priliku, ali je njegova lopta prošla pored stative. Utakmica večeri odigrana je večeras u grupi F, a Real Madrid nije uspio slaviti protiv Legije. Konačni rezultat glasio je 3:3, dok je u drugom meču Dortmund golom Ramosa ubilježio tri boda protiv Sportinga. Real Madrid je poveo već u prvoj minuti, a fantastičan pogodak je postigao Gareth Bale. Do 35. minute nije bilo promjena, a onda na 0:2 povećava Karim Benzema.
Legija je prije odlaska na odmor stigla do smanjenja rezultata, a strijelac još jednog lijepog pogotka bio je Odjidja-Ofoe. Nakon 13. minute igre u nastavku, Legia dolazi do poravnanja, a strijelac je bio Radović. Potpuno preokret na domaćem terenu bez prisustva navijača za Legiju kreirao je Moulin kokji je pogodio za 3:2, da bi samo dvije minute poslije Kovačić poravnao na 3:3, što se ispostavilo kao konačni rezultat. Dortmund je na svom terenu slavio protiv Sportinga, te tako ostao na vrhu tabele grupe F. Strijelac pogotka bio je  Adrian Ramos u 12. minuti susreta, a treba napomenuti da za domaće danas nije nastupio Aubameyang. U okviru 4. kola Lige prvaka u Grupi G Porto je na stadionu Dragao savladao Club Brugge minimalnim rezultatom (1:0), dok su Kopenahgen i Leicester podijelili bodove u susretu bez pogodaka. Prvu ozbiljniju šansu na susretu imali su gosti u 26. minuti, kada je Wesley oprobao udarac, ali se Casillas nije dao iznenaditi. Sedam minuta kasnije, dobra prilika na drugoj strani. Felipe je šutirao, ali Butelle brani njegov udarac.
Samo minutu kasnije, Telles je sjajno šutirao iz slobodnjaka, ali srećom po belgijsku momčad, lopta odsjeda na prečki. Konačno, u 37. minuti Porto dolazi u vodstvo, a strijelac je Andre Silva, koji je pogodio nakon kornera Tellesa.
U nastavku susreta, opet je ekipa koju sa klupe predvodi Espirito, nastavilo nizati šanse. U samo nekoliko minuta Diogo Jota i Nevas su promašili dobre šanse da postignu drugi pogodak za Porto. U 74. minuti i Telles se mogao upisati u strijelce, ali lopta ide pored gola.
Do kraja susreta je ekipa iz Briža preko Pine mogla doći do pravnjanja, ali je Casillas spasio Porto, te je portugalksa ekipa sa nova tri boda trenutno na drugom mjestu.
Aktualni prvak Danske je bolje ušao u utakmicu, te su već u 12. minuti mogli doći do vodstva. Augustinsson je dobro centrirao, a Santander glavom loptu šalje preko gola. Do kraja prvih 45 minuta, obje momčadi su imale nekoliko opasnih napada, ali su mreže mirovale.
I u nastavku ista slika na terenu, a opet je Kopenhagen prvi ozbiljnije zaprijetio i to tek u 69. minuti. Slovenac Verbič je bio u dobroj poziciji, ali je njegov udarac otišao preko gola. Do kraja susreta, Leicester je imao nešto konkretnije šanse, ali se rezultat nije mijenjao, pa je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na semagoru stajalo 0:0. U četvrtom kolu grupe H Lige prvaka Sevilla je ostvarila sigurnu pobjedu protiv Dinamo Zagreba (4:0), dok je Juventus na svom terenu remizirao s Lyonom (1:1). Mario Mandzukić je imao prvu veću šansu za Juventus u 12. minuti, a samo minutu poslije Mouctar Diakhaby je napravio penal koji je realizovao Gonzalo Higuain za vodstvo Stare dame. Claudio Marchisio je imao dobru šansu u 25. minuti, ali njegov udarac je otišao malo pred gola.
Do kraja prvog poluvremena viđena je još jedna dobra prilika, a Higuain je u 39. minuti šutirao malo preko gola. U drugom dijelu Juve je imao nešto više loptu u posjetu, ali nije bilo većih prilika. U 85. minuti nakon centaršuta Rachida Ghezzala glavom je pogodio Corentin Tolisso za konačnih 1:1.
U ovom susretu Miralem Pjanić je šepajući izašao iz igre u 68. minuti, a umjesto njega na terenu je Alex Sandro. Vrijedi istaći da je ovo bio Buffonov jubilarni 100. nastup u Ligi prvaka.
Sevilla je protiv Dinama prvu veću šansu imala u 23. minuti kada je pokušao Steven N'Zonzi, a španski klub je poveo u 31. minuti kada je pogodio Luciano Vietto. U finišu prvog dijela Dinamo je ostao s igračem manje, jer je Petar Stojanović dobio drugi žuti karton.
Victor Vitolo je u 66. minuti povosio na 2:0, da bi u 80. minuti nakon kornera za 3:0 pogodio Steven N'Zonzi. Do kraja utakmice španski klub postigao je još jedna pogodak. Konačan rezultat postavio je Wissam Ben Yedder u 88. minuti.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress