Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Adha Hrusto – ponos Kaknja

Adha Hrusto je uspješna Kakanjka koja je tokom prvog i drugog ciklusa studija na Elektrotehničkom fakultetu (ETF) Univerziteta u Sarajevu ostvarila izvanredne rezultate. Za izvanredan uspjeh ostvaren tokom prvog ciklusa studija na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Sarajevo Adha je 2014. godine dobila Srebrenu značku Univerziteta za ostvareni prosjek ocjena 9,42.

Adha je nedavno završila i drugi ciklus studija. Za izvanredan rezultat ostvaren tokom drugog ciklusa studija na ETF-u Adhi će na svečanoj promociji i dodjeli diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu, biti dodijeljena Zlatna značka Univerziteta.

Prošle godine Adha je branila boje Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo, ali i boje i obilježja naše domovine, na Međunarodnom susretu studenata elektrotehnike (“Elektrijada”) koji je održan u Bečićima, u Crnoj Gori.

U konkurenciji od 20 fakulteta elektrotehnike iz regiona, ETF Sarajevo je osvojio zavidno drugo mjesto u nauci i treće u generalnom plasmanu (takmičenje je obuhvatalo i sportske discipline) što je najveći uspjeh fakulteta na elektrijadama do sada.

Adha se takmičila kao član prvog tima u dvije naučne discipline: “Teorija električnih kola” u kojoj je njen tim osvojio prvo mjesto (pojedinačno Adha je osvojila 3. mjesto), te iz oblasti “Automatika” u kojoj je njen tim osvojio drugo mjesto.

Adha Hrusto je bila korisnik općinske stipendije bez bodovanja obzirom na činjenicu da je na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu imala prosjek ocjena iznad 9.

 

Visoko.co.ba/TV Vi-net

Proudly powered by WordPress