Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Evropska liga: Džeko postigao dva, a Sušić i Miličević po jedan gol

Odigrane su utakmice 4.kola Evropske lige u nogometu, a neki naši internacionalci su bili posebno dobro raspoloženi. Roma je ostvarila ubjedljivu pobjedu protiv Austrije (1:4). Bečki klub je došao veoma rano u vodstvo. Pogodio je Kayode u drugoj minuti, ali došao je ekspresan odgovor. Džeko je na asistenciju Peresa u petoj minuti izjednačio na 1:1.
Džeko je šutirao u 18. minuti nakon čega se lopta odbila do De Rossija, koji je preokrenuo rezultat. Napadač naše reprezentacije pogodio je i u 65. minuti. Njegov prvi udarac se odbio od stativu, a iz drugog pokušaja zatresao je mrežu Austrije.
Rimljani su postigli novi gol u 78. minuti kada je pogodio Nainggolan. U finišu utakmice, tačnije u 89. minuti Grundwald je pogodio za konačnih 2:4. Džeko je u ovom susretu odigrao svih 90. minuta, kao i Osman Hadžikić, golman Austrije bh. korjena.
Genk poražen od Athletic Bilbaa (5:3). Zanimljivo, svih pet golova za španski tim postigao je Aduriz, a čak tri sa bijele tačke. Bailey i Ndidi su pogađali za Genk, kao i Sušić, koji je pogodio u 80. minuti. Odlično je pratio akciju i našao se na pravom mjestu.
Maccabi Tel Aviv je odigrao utakmicu bez golova protiv Alkmaara, a svih 90 minuta odigrao je reprezentativac BiH, Haris Medunjanin.
Sassuolo i Rapid su remizirali (2:2). Defrel i Ragusa su pogađali u 34. i 45. minuti, a gosti iz Austrije došli su do boda golovima Jelića i 86. i Kvilitaie u 90. minuti. Bh. veznjak Srđan Grahovac odigrao je svih 90. minuta. Konyaspor je poražen na gostovanju kod Brage (1:3). Turski tim je poveo u 30. minuti. Deni Milošević je sjajno asistirao Rangelovu za pogodak. Velasquez je izjednačio u 34. minuti.
U 41. minuti desila se diskutabilna odluka rumunskog sudije Tudora. Umjesto da dosudi penal nad Amirom Hadžiahmetovićem, pokazao je žuti karton našem fudbaleru.
U sudijskoj nadoknadi Eduardo je pogodio za 1:2. Novi pogodak viđen je tek u sedmoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena kada je Horta pogodio za konačnih 3:1. Vrijedi istaći da je kod domaćih Mauro dobio crveni karton u 38. minuti, a Skubič kod gostiju u 54. minuti.
Milošević je odigrao svih 90 minuta, dok je Hadžiahmetović izašao na poluvremenu. Priliku s klupe dobio je Riad Bajić u 76. minuti kada je zamijenio strijelca gola Konyaspora.
Gent je poražen na domaćem terenu od Shakhtara (3:5), a za domaće jedan gol je postigao bh. reprezentativac, Daniel Miličević. Coulibaly je doveo Gent u vodstvo u prvoj minuti, da bi uslijedili golovi gostiju. Pogađali su Marlos iz penala u 36. minuti, Taison u 41. i Stepanenko u trećoj minuti sudijske nadoknade.
Fred je pogodio za 1:4 u 68. minuti, da bi Perbet smanjio na 2:4. Pogodio je Ferreyra u 87. minuti za 2:5, a konačan rezultat utakmice postavio je Miličević.
PAOK je iznenađujuće poražen na domaćem terenu od Qarabaga (0:1). Michel je postigao jedini pogodak na utakmici u 69. minuti. Gojko Cimirot je proveo svih 90 minuta na terenu, a na golu gostiju cijeli susret bio je Ibrahim Šehić.
Schalke je savladao Krasnodar na domaće terenu (2:0). Golove za njemački tim postigli su Caicara u 25. i Bentaleb u 28. minuti. Sead Kolašinac je ušao u igru s klupe u 69. minuti kada je zamijenio Babu Rahmana.
Zurich i Steaua odigrali su utakmicu bez golova, a u redovima gostiju do 72. minute igrao je bh. internacionalac Bojan Golubović.

 

Proudly powered by WordPress