Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nurkić odličan u pobjedi Denvera, Teletović skroman u pobjedi Milwaukeeja

Jusuf Nurkić briljirao je u pobjedi Denvera na vrućem gostovanju kod Minnesote 99:102, a bh. košarkaš je ubacio 18 poena, dok je Mirza Teletović u pobjedi Milwaukeeja protiv Indiane (125:107) ubacio tri poena. Timberwolvesi su fantastično počeli utakmicu i već na samom početku napravili razliku. Oni su ubacili  37 poena u prvoj četvrtini te se odvojili na plus 12.
Drugu dionicu Devenr je odigrao malo bolje te je smanjio prednost domaćina na plus šest tako da se na odmor otišlo s rezultatom 61:55.
Igrači Denvera u drugo poluvrijeme ušli su onako kako je Minnesota ušla u prvo, samo su napravili puno veću razliku. Iz minus šest na poluvremenu, Nuggetsi dolaze do plus 13 pred ulazak u posljednju četvrtinu utakmice. O kakvom meču se radilo treba reći da je Bjelica na kraju meča imao šut za produžetke, ali ipak nije pogodio.
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, Jusuf Nurkić ubacio je 18 poena za Denver, pri čemu je dodao po dvije ukradene lopte i blokade, a upisao je i jednu asistenciju.
Najefikasniji na meču bio je igrač Minnesote Towns koji je meč završio s 32 peona i čak 14 skokova, a pratio ga je saigrač Wiggins koji je ubacio 25 poena.
Na meču između Milwaukeea i Indiane rezultat je bio u egalu prve dvije četvrtine, a zatim su u trećoj Bucksi stekli veću prednost i u posljednju četvrtinu ušli su s prednošću od 11 poena. Prednost je rasla, da bi na kraju Milwaukee slavio s 125:107.
Teletović je proveo na parketu skoro 15 minuta, a u tom periodu ubacio je tri poena. Šutirao je 1/3 za tri poena. Buckse je su do pobjede vodili Antetokounmpo i Parker sa po 27 poena. U poraženom timu Goerge je ubacio 23 poena.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress