Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Amina Kilalić jedna od najboljih studenata UNSA nagrađena Srebrenom značkom Univerziteta u Sarajevu

Amina Kilalić je uspješna Visočanka, koja je tokom prvog i drugog ciklusa studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu ostvarila zapažene rezultate.
Amina Kilalić je jedna od najuspješnijih studenata, ne samo sa Pravnog fakulteta, nego čitavog Univerziteta u Sarajevu.

nina4Za svoje izvanredne rezultate tokom prvog ciklusa studija, 2014. godine je nagrađena Srebrenom značkom Univerziteta za prosjek 9,20 , a sada, i nakon uspješno završenog drugog ciklusa studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na svečanoj promociji i dodjeli diploma diplomantima i magistrantima, Amina je ponovo nagrađena Srebenom značkom Univerziteta u Sarajevu za osvareni prosjek ocjena 9,08. Naime, radi se posebnom priznanju koje Univerzitet u Sarajevu dodjeljuje najboljim studentima sa određenog fakulteta.

Amina je jedna od rijetkih koja je uspjela pokazati svoje kvalitete i dokazati da znanje predstavlja snagu za dalje.

U razgovoru za Visoko.co.ba Amina je kazala da joj je najveća podrška tokom školovanja bila njena porodica. S obzirom da je pravo profesija kojom se želi baviti cijeli život motiv za uspjeh joj je bio da bude najbolja u onom što radi. Trenutno svoj pripravnički staž obavlja kod advokata u Sarajevu i smatra da je to najbolji način da svoja teorijska znanja primijeni kroz praksu. Međutim, svakako ima želju i potrebu da i dalje napreduje s ciljem da u budućnosti stekne zvanje advokata i samostalno se bavi tom profesijom.

Amina bi poručila svim studentima da svakako vrijedi ulagati u sebe, i da svako treba biti promjena koju želi da vidi.

 

Proudly powered by WordPress