Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kreativnost na djelu – Adna Omanović na Državnom prvenstvu frizera

Naredno Državno prvenstvo frizera u organizaciji Saveza frizera Bosne i Hercegovine će biti upriličeno 26-og marta 2017. godine, a već od januara počinju obuke i pripreme pod nazdorom svjetskog prvaka Dušana Ličine.

I Visoko će naći svoje učešće u ovom Prvenstvu i to zaslugom Visočanke Adne Omanović. Adna je 25-ogodišnjakinja koja od malena svoju kreativnost gaji  kroz posebnu strast i ljubav prema frizurama i bojenju kose. Kako je rekla za naš portal, jednostavno je oduvijek znala da je to njen životni poziv.

Ovim povodom smo razgovarali sa Adnom koja je dobila poziv od Saveza frizera Bosne i Hercegovine da uzme učešće u ovom prvenstvu i time nadogradi svoju dosadašnju karijeru.

Adna Omanović je do sada prošla razne obuke bojenja kose i po tome je postala prepoznatljiva među ženskom populacijom. Različite tehnike bojenja kao što su sombre i ombre usavršila je kroz 8 seminara i edukacija, a u Sloveniji je naučila raditi i velaterapiju kose – šišanje vatrom.

-Ovo Prvenstvo će biti obilježeno rađenjem skulptura od kose, koje zahtijevaju mnogo rada i truda, a svakako bih pored stečenog znanja voljela osvojiti i medalju. Dobijam mnogo poziva iz inostranstva. Ubrzo putujem za Njemačku, a dobila sam pozive i za Austriju, Švicarsku i Dubai, ali još uvijek nisam sigurna da li bih mogla trajno napustiti Visoko. Moje srce je ovdje. – rekla je u našem razgovoru Adna Omanović.

Ekipa portala visoko.ba Adni želi mnogo sreće i uspjeha u daljem radu, kao i što više diploma i medalja.

U fotogaleriji pogledajte neke od njenih radova:

Proudly powered by WordPress