Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pečeni krompiri u bešamelu

Sastojci:

  • krompir
  • 1 kiselo vrhnje
  • 3 jaja
  • mlijeko
  • brašno
  • 2-3 kašike putera/maslaca
  • gljive
  • salama/mesni proizvod po želji
  • sir

 

Priprema:

Ogulite krompire i začinite ih (sol, papar, vegeta i paprika).

Napravite smjesu jaja i vrhnja i izmiješajte.

Smjesu jaja i vrhnja prelijte po krompirima i stavite ih u zagrijanu pećnicu peći na 180-200 stupnjeva, oko 45 min (ili ovisno o pećnici koliko treba da ispeče krompire).

Dok vam se krompiri peku, napravite umak bešamel (maslac, brasno, mlijeko i zacini)

Kada su krompiri pri kraju, izvadite ih iz pećnice i polijte bolonjezom. Možete dodati i sastojke po želji.

Stavite još u pećnicu 15-20 min da se zapeče.

Servirajte jelo. I uživajte.

Visoko.co.ba/Coolinarika.com

 

Proudly powered by WordPress