Sastojci:
- krompir
- 1 kiselo vrhnje
- 3 jaja
- mlijeko
- brašno
- 2-3 kašike putera/maslaca
- gljive
- salama/mesni proizvod po želji
- sir
Priprema:
Ogulite krompire i začinite ih (sol, papar, vegeta i paprika).
Napravite smjesu jaja i vrhnja i izmiješajte.
Smjesu jaja i vrhnja prelijte po krompirima i stavite ih u zagrijanu pećnicu peći na 180-200 stupnjeva, oko 45 min (ili ovisno o pećnici koliko treba da ispeče krompire).
Dok vam se krompiri peku, napravite umak bešamel (maslac, brasno, mlijeko i zacini)
Kada su krompiri pri kraju, izvadite ih iz pećnice i polijte bolonjezom. Možete dodati i sastojke po želji.
Stavite još u pećnicu 15-20 min da se zapeče.
Servirajte jelo. I uživajte.
Visoko.co.ba/Coolinarika.com