Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kako je Balašević zaprosio Oliveru: Dobro, hoćeš li se ti udavati ili nećeš?

Mnoge stihove Đorđa Balaševića nikada ne bismo čuli da se 1979. godine u njegovom životu nije pojavila njegova prva ljubav – Olivera. Poslije tri i po decenije još su zaljubljeni, piše Noizz.rs.

Olja je u Novi Sad došla sa malom stipendijom iz Zrenjanina, a u to vrijeme je bila reprezentativka u gimnastici. Đorđe je, kako je sam rekao bio “razmaženi dečko koji je vozio kola, poticao iz dobrostojeće građanske porodice, imao roditelje koji su otišli da rade u inostranstvo, a njega sa osamnaest godina i polupopularnog ostavili samog kod kuće”.

Upoznali su se na Štrandu 1979., a zbog nje je prije 35 godina prešao hiljade kilometara kako bi je zaprosio uz riječi: Dobro, hoćeš li se ti udavati ili nećeš?

Godine 2001. objavio je album “Dnevnik starog momka” koji joj je posvetio, a svaka od dvanaest pjesama nosi naziv nekog ženskog imena, dok se kombinacijom početnih slova tih imena, dobija: Olja je najbolja. Godine 1980. rodila im se prva kćerka, Jovana, a sljedeće godine su se vjenčali vrlo neformalno. Ubrzo im se rodila i druga kćerka, Jelena, a sredinom 90. dobili su i sina Aleksu.

Mediji su ih razdvajali i spajali mnogo puta, a oni danas i dalje uživaju jedno u drugom, žive kako je Đorđe rekao, kao sijamski blizanci.

visoko.ba/faktor.ba

Proudly powered by WordPress