Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Večeras završava grupna faza Lige prvaka

Grupna faza Lige prvaka završava utakmicama u grupama E, F, G i H. Skoro su poznati svi učesnici 1/8 finala, samo su dva mjesta ostala upražnjena i večeras ćemo saznati posljednje sudionike, ali i to ko će biti u povlaštenom žrijebu. Grupa E je praktično riješena još od ranije kada je u pitanju prolazak u narednu rundu. Monaco i Bayer Leverkusen idu sa prve dvije pozicije u 1/8 finala, a Tottenham će se sa CSKA boriti za ostanak u Evropskoj ligi. Monaco je sigurno prvi i gostujuća utakmica u Leverkusenu biće jedino važna radi nagrade za pobjedu koju UEFA dodjeljuje u vrijednosti od 1,5 miliona eura. U drugom susretu Tottenham će na Wembleyu dočekati CSKA, a s obzirom da je samo bod razlike između dva tima Rusima odgovara samo pobjeda za ostanak u Evropi.
Borussija Dortmund i Real Madrid su se plasirali u 1/8 finala iz grupe F, a njihov večerašnji duel će odličiti ko će sa koje pozicije ići u narednu rundu. Nijemci su u prednosti jer imaju dva boda više, pa će prvak Evrope morati slaviti ukoliko želi gurpu završiti na prvom mjestu. Zanimljivo će biti i u Varšavi gdje će Čegija dočekati Sporting u borbi dva tima za nastup u Evropa ligi. Portugalci imaju dva boda prednosti, što im garantuje da svakim rezultatom, osim porazom, ostaju na trećoj poziciji.
Jedina nedoumica u grupi G je da li će Porto ili Kopenhagen u 1/8 finala sa druge pozicije. Leicester je sigurno prvi i večerašnje gostovaje u Portugalu za njih nema veliki značaj. Sa druge strane Portu je potrebna pobjeda da bi bili sigurni u drugoj rundi takmičenja. Kopenhagen gostuje u Belgiji kod Club Bruggea i imaće težak zadatak. Danci moraju pobjediti i čekati rezultat iz Portugala. Ukoliko Porto remizira, a Kopenhagen pobjedi, obje ekipe će imati isti broj bodova, ali će Danci ići u 1/8 finala zbog boljeg međusobnog omjera.
Juventus je bez većih poteškoća osvojio prvo mjesto u grupi H i večerašnja domaća utakmica protiv Dinamo Zagreba biće poslastica za navijače. U drugoj utakmici Lyon i Sevilla će u međusobnom duelu odlučiti o putniku u nokaut fazu. Španci su u prednosti jer imaju tri boda više, pa će Lyon ukoliko želi igrati 1/8 finala morati slaviti na domaćem terenu.
(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress