Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Roma savladala Milan, Džeko odličan

U derbiju 16. kola italijanske Serije A Roma je na Olimpicu pobijedila Milan sa 1:0. Roma je vrlo agresovno ušla u meč protiv Milana, a prvu šansu na meču imao je Edin Džeko već u 2. minuti. Dijamant je oštro šutirao iskosa sa desne strane, ali mladi Donnarumma se istakao dobrom odbranom.
Milan je uzvratio u 17. minuti kada je Lapadula zamalo zakasnio je jedan ubačaj, a u 27. minuti isti igrač je srušen u kaznenom prostoru Rimljana nakon čega je dosuđen penal za Rossonere.
Odgovornost je preuzeo Niang, ali je golman Rome Wojciech Szczesny sjajno zauustavio njegov udarac i ostalo je 0:0. Zanimljivo, napadač Milana je i u prošlom kolu promašio penal protiv Crotonea.
Vučica je veliku šansu imala i u 36. minuti kada je Džeko nakon dubinske lopte Rudigera izbjegao ofsajd zamku i odlično je šutirao, ali lopta je prohujala pored lijeve stative, te se na odmor otišlo bez golova.
U nastavku je prvi prijetio Pašalić, ali i on je šutirao pored gola. Roma je u drugom poluvremenu bila ipak bolji rival i sve više je pritiskala, a takva igra im se isplatila u 62. minuti.
Nainggolan je umakao svom čuvaru i odličnim udarcem sa distance matirao je Donnarummu za veliko slavlje domaćih navijača. Do kraja meče Rossoneri nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Rome, pa je Vučica sačuvala prednost i stigla do važne pobjede pred derbi sa Juventusom u narednom kolu.
Edin Džeko je odigrao dobrih 90 minuta iako se nije upisao u listu strijelaca i bio je jedan od najboljih igrača Rome i u ovom meču.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress