Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nurkić nije igrao u pobjedi Denvera

Prethodne večeri na NBA parketima odigrano je pet mečeva. Denver je savladao Dallas rezultatom 117:107, a Jusuf Nurkić nije nastupio na ovom meču. Prvo poluvrijeme u Denveru je bilo dosta izjednačeno, a prvih 12 minuta gosti su dobili sa 28:31, da bi u drugoj četvrtini Denver odgovorio pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 60:58 za domaće. I naredne dvije četvrtine Denver je dobio sa 33:27, odnosno 24:22 za konačnu pobjedu. Najbolji pojedinac u pobjedničkom timu bio je Nikola Jokić sa fantastičnom statistikom. Ubacio je 27 koševa, upisao 15 skokova, a jedna asistencija mu je nedostajala za triple-double.
Za iznenađenje večeri pobrinula se Atlanta koja je kao gost savladala Oklahomu sa 108:110. Domaćinu nije pomogla ni fantastična partija Westbrooka koji je postigao 46 koševa, a sa druge strane tandem Schroder-Milaps je ubacio kombinovano 61 koš, što je bilo presudno za gostujuću pobjedu Atlante.
Zanimljivu utakmicu odigrali su Indiana i Washington, a na kraju su slavili Pacersi sa 107:105. Goti su bili bliži pobjedi, jer je Beal promašio šut za pobjedu Washingtona, a uz Walla može se smatrati tragičarem za Čarobnjake iz glavnog grada, jer su promašili ključne šuteve.
U dva preostala meča Chicago je savladao Detroit sa 113:82, dok je Minnesota bila bolja od Phoenixa sa 115:108.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress