Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održane devete Kajde iz naistana

U kakanjskom Domu kulture, održan je festival ilahija i kasida Kajde iz naistana, koji je ove godine organiziran devet puta.

U velikoj sali Doma kulture, popunjenoj do posljednjeg mjesta, i više od toga,održan je deveti festival ilahija i kasida “Kajde iz naistana”. Festivalu je prisustvovala i delegacija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa predsjednikom dr. Mevlud ef.Dudićem. Sudionike i geldaoce u dvorani pozdravio je glavni ima Medžlisa Islamske zajednice Kakanj Sulejman ef. Čeliković.

– Nadam se da smo uspjeli, bar na trenutak, sve prisutne otrgnuti od ovodunjalučkih briga i problema i svi skupa nadahnuti se prelijepim izvedbama naših musafira. Ako je samo jedna suza sinoć potekla iz ljubavi prema Allahu dž.š i hazreti Pejgamberu a.s. mi smopostigli svoj cilj, kaže Abdurahman Zukan, čovjek koji je skoro cijelu denceniju kao osnivač i organizator festivala, već najavio, naredni, deseti jubilarni, u godini koja dolazi.

Učesnici programa, svako na svoj način ovu su večer učinili ljepšom i pamtljivijom: hor Selsebil iz Priboja, Salem ef. Huriću, Samir ef. Ahmiću, Mirza Mušija, Bilal Zukan, ljudi iz Fondacija Mula Sadra i Baština duhovnosti, hafiz Ensar Karaman, Amar Imamović, Ehsan Eydi, Dzevad Ibrahimović, NTV IC Kakanj, MTV Igman, Radio Bir. Neumorni i za ovakve manifestacije uvijek spremni Adurahman ef. Zukan svima njima upućije riječi zahvalnosti i nezaboravlja sponzore te aktiviste iz Ak Saraya, porodice i pojedince: Mahira Alajbegovića, Nedima Subašića, Mustafe Subašića, Jasmina Čelikovića, Nermina Alajbegovića, Abdulkadira Zukana i Edine Delic-Zukan.

A.Zekić/KakanjLive

Proudly powered by WordPress