Sastojci:
- 60 g bombona od karamele
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 6 žlica ulja
- 2 žlice jogurta
- malo soli
- 2 žlice ruma
- 1 žličica praška za pecivo
- 130 g čokolade za kuhanje
- 200 g oštrog brašna
Priprema:
Bombone od karamele narežite na sitnije komadiće.
Čokoladu otopite na pari.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg.
Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i soli. zatim u tu smjesu postepeno dodavajte i miksajte redom: ulje, jogurt, otopljenu čokoladu, rum, prašak za pecivo i brašno.
Zatim umiješajte 40 g usitnjenih bombona.
I na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama (12 komada). U njih ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu. Preostalih 20 g bombona od karamele rasporedite po smjesi (vrh muffina).
Muffine pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva oko 30 minuta.
Pečene muffine ostavite nek se 5-10 minuta hlade u kalupu pa ih tek onda izvadite van.
Visoko.co.ba/Coolinarika.com