Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vranac: Naš domet je sami vrh

vranacNešto više od 24 sata je ostalo do početka Svjetskog juniorskog prvenstva u našoj zemlji. Ovo će biti njaveći sportski događaj u BiH ove godine. Naša reprezentacija sutra prvenstvo otvara sa Korejom, a mi smo u cilju približavanja naših reprezentativaca i ambicija naše reprezentacije, prethodnih dana na našem portalu objavljivali niz razgovora sa reprezentativcima pa nastavljamo i danas…

Jedan od njih je i Tarik Vranac, koji će nažalost propustiti predstojeću smotru zbog povrede koju je zaradio na turniru u Kataru. On bi od sutra vjerovatno bio jedna od glavnih uzdanica, ali povreda tetive u prstu mu je stala na put. On je pristao da govori za Sport Centar i najavi predstojeće Svjetsko prvenstvo iz ugla naše reprezentacije:

Sport Centar: Koliko može reprezentacija naše zemlje na predostejećem SP? Koji je realno naš domet?

Ja mnogo vjerujem u ove momke, znam kako se radilo i treniralo i koliko se truda i znoja uložilo kako bi spremni dočekali Svjetsko prvenstvo. Trenutno se nalazim s momcima na okupljanju, atmosfera je sjajna. Moral ekipe je na vrlo visokom nivou, tako da bez imalo razmišljanja mogu reći da je naš domet sami vrh.

Sport Centar: Kako se ti osjećaš, koliko teško ti je povreda pala? Koliko dugo ćeš izbivati sa terena?

Povreda mi je teško pala jer se dogodila u vrlo nezgodnom trenutku, pred sami početak prvenstva. A i iz razloga što sam se osjećao vrlo spremno i žao mi je sto neću moći pomoći momcima u zacrtanom cilju. O tome kada ću ponovo na teren ovisi od samih terapija, a prognoza doktora je da ću se vratiti za mjesec dana – rekao je za naš portal Tarik Vranac, koji nije želio govoriti o nastavku karijere, kao ni o tome da li će ostati u visočkoj Bosni koja je preselila u niži rang.

 

(Jasmin Tajić/scsport.ba)

Proudly powered by WordPress